Ferencváros: bezárult a kör, Dibusz és Hajnal is megszólalt

Hétfőn ellenfelet kapott a Ferencváros a Konferencialiga sorsolásán. A zöld-fehérek a görög Olympiakosz ellen játszanak jövő februárban, a párharc győztese a sorozat nyolcaddöntőjébe jut. A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes és a klub sportigazgatója, Hajnal Tamás egyetértett abban, hogy a lehetséges riválisok közül az egyik legnevesebb jutott az FTC-nek.

2023. 12. 18. 17:17
Ibrahim Cissé Ferencváros
20230921 Budapest FTC Csukaricski Europa Konferencia Liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghökkentő kudarccal indult, utána viszont tizenkét veretlenül megvívott meccsel folytatódott a Ferencváros idénybeli nemzetközi szereplése. Az eredmény: a magyar bajnokcsapat a Konferencialiga jövő februári fordulójában a görög Olympiakosz ellen játszik, hogy a Kl legjobb tizenhat csapata közé jusson. Érdekesség, hogy a görög csapat a Ferencváros két csoportkörös ellenfele, a Genk és a Csukaricski ellen is játszott nyáron, az Európa-liga selejtezőjében.

Joseph Paintsil Mohamed Abu Fani Ferencváros Genk Konferencialiga
Joseph Paintsil Abu Fanit sem kímélte, de nem a Ferencváros, hanem az Olympiakosz ellen kapott piros lapot idén (Fotó: Mirkó István)

A Ferencváros azzal a reménnyel vágott neki a 2023/24-es idénynek, hogy a Bajnokok Ligája-főtábláján szerepelhet. Ebben nyáron már az első rivális, a feröeri KÍ Klaksvík megakadályozta a zöld-fehéreket, a váratlan kudarc Sztanyiszlav állásába került. A többi selejtezőt Máté Csaba irányításával gond nélkül, három kettős győzelemmel megoldotta a Fradi a Konferencialiga csoportköréig vezető úton, majd a Kl-főtáblán, immár Dejan Sztankovics irányításával is veretlen maradt a Fiorentina, a Genk és a Csukaricski elleni meccseken.

A Ferencváros csoportellenfelei közül a belgák is a BL-selejtezőben, a szerbek az Európa-liga kvalifikációjában kezdtek nyáron, s mindkettőt az az Olympiakosz küldte végül a Konferencialigába, amely a Kl első tavaszi fordulójában a Ferencváros ellenfele lesz.

A közös ellenfelekkel szemben elért eredmények alapján az Olympiakosz kissé erősebb teljesítményt nyújtott, mint a Ferencváros. A Genket 2-1-es összesítéssel búcsúztatta – a belgák exfradista játékosát, Joseph Paintsilt a visszavágón kiállították –, míg a Fradi két döntetlent ért el a belgák ellen. A Csukaricskit mindkét csapat oda-vissza verte, de az Olympiakosz 6-1-es, az FTC „csak” 5-2-es összesítéssel.

Dibusz és Hajnal szerint is erős ellenfelet kapott a Ferencváros

A Fradi honlapján a csapatkapitány, és a sportigazgató, Hajnal Tamás is reagált a sorsolásra.

Dibusz Dénes: – Az Ajax után a második legnagyobb múlttal és névvel rendelkező csapatot kaptuk. Az Olympiakosz görög élcsapat, az elmúlt években hazai egyeduralkodók és rendszeres Bajnokok Ligája-szereplők voltak. Igaz, ez a hegemónia már megtört, de ettől függetlenül komoly játékerőt képviselnek. Nehéz párharc vár ránk, de hiszek benne, hogy jó felkészülés után kivívhatjuk a továbbjutást, hiszen mi vagyunk a Ferencváros!

Hajnal Tamás: – Az Olympiakosz a lehetséges ellenfelek közül az erősebbek közé tartozik, a lehető legjobban fel kell készülnünk, hogy kivívjuk a továbbjutást. Szükség van egy jó téli felkészülésre, a sérültek visszatérésére, fontos, hogy jó formába kerüljünk. Ebben a helyzetben mindennek stimmelnie kell.

A Ferencváros az első mérkőzést 2024. február 15-én Pireuszban vívja, a visszavágót egy héttel később hazai pályán.

Borítókép: A Ferencváros és az Olympiakosz is oda-vissza verte az idényben a szerb Csukaricskit (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.