Teljes az F1 2024-es mezőnye, a sokat kritizált pilóta is ülést kapott

A Williams csapat pénteki bejelentésével teljes lett a Formula–1 2024-es mezőnye. A brit istálló szerződést hosszabbított Logan Sargeanttel, aki újoncként inkább kritikát kapott, mintsem dicséretet.

2023. 12. 02. 8:55
Formula One Grand Prix of Sao Paulo - Press conferences Logan Sargeant Williams
epa10955223 Williams driver Logan Sargeant speaks during a press conference at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil, 02 November 2023. The Brazilian Formula One Grand Prix will be held on 05 November. EPA/Isaac Fontana Fotó: Isaac Fontana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három újonc volt a Formula–1-es mezőny tagja a 2023-as idény kezdetén: Oscar Piastri, Nyck de Vries és Logan Sargeant. Jobb autójával, egy McLarennel Piastri egyértelműen kiemelkedett közülük, de nemcsak azért, hanem mert a három pilóta közül ő volt az egyetlen, aki kisebb-nagyobb mértékben fel tudta venni a versenyt csapattársával – vagyis Lando Norrisszal.

Albon (balra) helye nem volt kérdés, de Sargeant is ott lesz a mezőnyben jövőre
Albon (balra) helye nem volt kérdés, de Sargeant is ott lesz a mezőnyben jövőre Fotó: EPA/ALI HAIDER

De Vriesszel szigorúan bántak, már idény közben megvált tőle az Alpha Tauri, Sargeant viszont kitöltötte a szerződését. A teljesítménye viszont jelentősen elmaradt Alexander Albonétól a másik Williamsszel. Az időmérőket tekintve Albon 22-0-ra verte Sargeantet, és az is a thaiföldi pilótának köszönhető, hogy a brit istálló a konstruktőrök között a tavalyi utolsó helyről idén a hetedikre lépett előre: Albon 27, míg amerikai csapattársa csak egy pontot gyűjtött.

Sargeantnak mindezek ellenére sikerült meggyőznie a Williams vezetőit, hogy vele vágjanak neki a következő szezonnak, a csapat pénteken jelentette be a szerződéshosszabbítást. Ezzel pedig minden ülés elkelt a 2024-es esztendőre, amikor új arcokat nem láthatunk majd a rajtrácson. A 2023-as idénykezdethez képest csak a már említett Nyck de Vries nem lesz ott jövőre a mezőnyben, a helyén az őt év közben váltó Daniel Ricciardo folytatja a következő idényben is.

 

Íme a teljes mezőny

Red Bull (holland)Sergio Pérez (mexikói)
Mercedes (brit)George Russell (brit)
FerrariCharles Leclerc (monacói)Carlos Sainz (spanyol)
McLarenLando Norris (brit)Oscar Piastri (ausztrál)
Aston MartinFernando Alonso (spanyol)Lance Stroll (kanadai)
AlpinePierre Gasly (francia)Esteban Ocon (francia)
WilliamsAlexander Albon (thaiföldi)Logan Sargeant (amerikai)
Alpha TauriCunoda Juki (japán)Daniel Ricciardo (ausztrál)
Alfa RomeoValtteri Bottas (finn)Csou Kuan-jü (kínai)
HaasNico Hülkenberg (német)Kevin Magnussen (dán

Borítókép: Logan Sargeant a brazil versenyhétvégén (Fotó: EPA/Isaac Fontana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.