Klopp ezt mondta a sérült Szoboszlairól a győztes meccs után

Jürgen Kloppnak és a Liverpoolnak több futballistája hiányával is meg kell birkóznia a következő hetekben. Félő, hogy Szoboszlai Dominik is a nem bevethető játékosok között lesz, mivel a magyar középpályás hétfőn, a Newcastle ellen 4-2-re megnyert meccsen megsérült.

2024. 01. 02. 7:51
Jürgen Klopp Liverpool
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on January 1, 2024. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Newcastle elleni Premier League-mérkőzés volt egy ideig Mohamed Szalah és Endo Wataru utolsó fellépése a Liverpoolban, a két futballista ugyanis Egyiptom, illetve Japán válogatottjával az Afrikai Nemzetek Kupáján és az Ázsia Kupán szerepel. Egyik játékos pótlása sem egyszerű, főleg, hogy Endo is egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt hatosként. Bár Jürgen Klopp nem bánkódott túl sokat az elvesztésük miatt, most törheti a fejét, mert a Liverpool vasárnap rangadót játszik az Arsenal ellen az FA-kupában, és elképzelhető, hogy Szoboszlai Dominiknek is ki kell hagynia ezt a mérkőzést.

Elképzelhető, hogy Szoboszlai sem áll majd Klopp rendelkezésére
Elképzelhető, hogy Szoboszlai sem áll majd Klopp rendelkezésére Fotó: EPA/Adam Vaughan

A magyar válogatott csapatkapitánya ugyanis a Newcastle elleni mérkőzésen megsérült. A német menedzser az előzetes terveinek megfelelően cserélte őt le a találkozó 64. percében, de közben porszem csúszott a gépezetbe.

– Az volt a tervünk, hogy lecseréljük őt, de sajnos egy perccel elkéstünk ezzel a lépéssel, mert az utolsó megmozdulásánál a combhajlító izmát fájlalta. Természetesen egyelőre nem tudtuk megállapítani, mennyire súlyos a sérülése, még várnunk kell – fedte fel Jürgen Klopp.

 

A Liverpool egyébként 4-2-re nyerte meg a mérkőzést. Mindegyik gól a szünet után született, pedig a hazai csapat már az első félidőben eldönthette volna a három pont sorsát. A Newcastle kapusa, Martin Dúbravka azonban ihletett formában védett. 

A Vörösök 34 lövéssel próbálkoztak, amelyből tizenöt kaput talált, az xG, azaz a várható gólok száma pedig 7,27 volt.

– Nem kellett a statisztákat megnéznem a meccs után, mert a mérkőzés közben is láttam, hogy különösen jó teljesítményt nyújtottunk. Dúbravkán és persze rajtunk is múlott, hogy nem lőttünk gólokat, volt néhány fenomenális védése. Kétszer úgy kijátszottuk a helyzetet, hogy már csak az üres kapuba kellett lőni. A gólok után sem vettünk vissza a tempóból, ez a legfontosabb – vélekedett a Liverpool vezetőedzője, aki a játékosok mellett a nézők teljesítményével is elégedett volt. Klopp korábban arra panaszkodott, hogy az Anfield közönsége nem elég hangos. – Néhány hete emiatt sopánkodtam, de ma egyszerűen fantasztikus volt a hangulat. Mindannyian elfogadtuk, hogy kihagytunk több helyzetet is, a nézők sem háborogtak emiatt. Pedig érthető lett volna, ha így tesznek, de a stadionban senki sem adta fel, mentünk előre a győzelemért. Végül négy gólt szereztünk, ez remek.

 

Klopp Szoboszlai mellett mást is elveszített

A lefújást követően Klopp szokásához híven a nézőkkel ünnepelt, majd váratlan jelenetnek lehettünk szemtanúi. A Vörösök mestere a gyepet kezdte vizsgálgatni, mintha elveszített volna valamit. Mint kiderült, a karikagyűrűje lerepült, azt kereste, majd szerencsére rá is bukkant, és a viszontlátást csókkal pecsételte meg.

– Egy alkalommal egy hivatalos búvár segítségére volt szükségem, mert elveszítettem a gyűrűm tengerben. Néha előfordul, hogy fogyok egy-két kilót, most talán egy kicsit többet, aztán a kelleténél jobban hadonásztam a jobb karommal – magyarázta Klopp.

 

Borítókép: Jürgen Klopp a Newcastle elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.