Nagy László: Imre Bence úgy kézilabdázott, mintha már… + videó

A magyar válogatott pénteken befejezte szereplését a németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Az ötödik hely az előzetes várakozásokat és a történelmi távlatokat figyelembe véve is nagyszerű eredmény. Nagy László csapatvezető sem számított ilyen jó helyezésre, de hangsúlyozta, hogy megérdemelte azt a magyar csapat, amelyben olyan fiatalok is villogtak, mint Imre Bence, Palasics Kristóf, Ilics Zoran és a Krakovszki testvérek.

2024. 01. 27. 8:17
RODRÍGUEZ, Chema; NAGY László
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott története legjobb Európa-bajnokságát zárta, az ötödik helyen végzett a németországi kontinenstornán. Az eredmény egyértelműen felülmúlja a hazai szövetség előzetes célkitűzését, mely szerint az első tíz között kellett végeznie Magyarországnak. A korábbi világklasszis csapatvezetőként volt jelen az Eb-n, s számára is kellemes meglepetést jelentett a magyar válogatott teljesítménye.

IMRE Bence Nagy László kézilabda
Imre Bence Eb-teljesítményét Nagy László is méltatta (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Ha valaki az Európa-bajnokság előtt azt mondja, hogy ötödik helyen végez a magyar válogatott, lehet, hogy mosolyogtam volna egy nagyot. A látottak alapján, ahogy mérkőzésről mérkőzésre mentálisan és fizikálisan is egyre erősebben teljesített a válogatott, joggal értük el az ötödik helyet, ezért óriási büszkeséggel tölt el – mondta Nagy László.

A magyar válogatottban több fiatal kézilabdázó is nagyszerűen teljesített az Európa-bajnokságon, Nagy László is úgy látja, hogy a jövőt illetően is bizakodhatunk.

– Imre Bence úgy kézilabdázott, mintha már a tizedik világversenyén lenne túl, Palasics Kristóf teljesítményét is meg kell említeni, Ilics Zoran stabil volt védekezésben, s amikor benn voltak, a Krakovszki testvérek is jó teljesítményt nyújtottak – fogalmazott Nagy László.

Borítókép: Chema Rodríguez szövetségi kapitány és Nagy László csapatvezető (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.