Imre Bence miért maradt ki?! Három magyar a kiválasztottak között + videó

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a németországi Eb-n is meghirdette a szavazást a szurkolók számára, hogy állítsák össze a torna „álomcsapatát”. Az EHF a helyosztók előtt ma közzétette a posztonként hat nevet tartalmazó listáját, amelyen három magyar kézilabdázó is helyet kapott: Ancsin Gábor, Bánhidi Bence és Sipos Adrián. De talán nem hazabeszélünk, hogy Imre Bence is igazán felkerülhetett volna a listára.

2024. 01. 25. 17:43
IMRE Bence; NAHI, Dylan
Köln, 2024. január 24. Imre Bence (b) és a francia Dylan Nahi a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Franciaország - Magyarország mérkõzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség szavazásán az Eb okostelefonos alkalmazásán keresztül lehet voksolni szombaton éjfélig, a végeredményt vasárnap 13 órakor hirdetik ki. A listát az EHF szakértői állították össze – hangsúlyozzák, hogy nem csak a szerzett gólok számát nézték –; a végső sorrend megállapításánál a szurkolók szavazatai negyven, az európai szövetség illetékeseinek voksai hatvan százalékban számítanak. A torna legjobb játékosa címet (MVP) az EHF szakértői ítélik oda. A posztonként hat nevet tartalmazó listán három magyar kézilabdázó is helyet kapott: Ancsin Gábor, és Sipos Adrián. Ám lehet egy komoly hiányérzetünk, nevezetesen az, hogy Imre Bence vajon miért nincs a hat legjobb jobbszélső között? A 21 éves játékos válogatottunk egyik legjobbja, és csak a franciák elleni mérkőzésen szakadt meg az a sorozata, hogy nem hibázott, 18 lövéséből 18 gól született. De emellett a tornán több labdaszerzése is volt visszafutásból. S amúgy a francia kapuba is betalált háromszor.

Válogatottunk pénteken 15 órától Szlovéniával játszik az 5. helyért, amely a nemzeti csapat történetének legjobb Európa-bajnoki eredménye lenne. 

 

Ancsin, Bánhidi, Sipos – igen, Imre – nem

Az EHF jelöltjei:

kapusok: Constantin Möstl (osztrák), Dominik Kuzmanovic (horvát), Emil Nielsen (dán), Samir Bellahcene (francia), Andreas Wolff (német), Andreas Palicka (svéd)

balszélsők: Sebastian Frimmel (osztrák), Emil Jacobsen (dán), Bjarki Mar Elisson (izlandi), Rutger ten Velde (holland), Alexandre Blonz (norvég), Hampus Wanne (svéd)
balátlövők: Nikola Bylik (osztrák), Simon Pytlick (dán), Nikola Karabatic (francia), Julian Köster (német), Martim Costa (portugál), Borut Mackovsek (szlovén)
irányítók: Lukas Hutecek (osztrák), Nedim Remili (francia), Juri Knorr (német), Luc Steins (holland), Aleks Vlah (szlovén), Jim Gottfridsson (svéd)
jobbátlövők: Mathias Gidsel (dán), Dika Mem (francia), Ancsin Gábor, Omar Ingi Magnusson (izlandi), Francisco Costa (portugál), Niels Versteijnen (holland)

jobbszélsők: Robert Weber (osztrák), Mario Sostaric (horvát), Timo Kastening (német), Pedro Portela (portugál), Gasper Marguc (szlovén), Sebastian Karlsson (svéd)
beállók: Tobias Wagner (osztrák), Magnus Saugstrup (dán), Ludovic Fabregas (francia), Johannes Golla (német), Bánhidi Bence, Luís Frade (portugál)

+ védekezőspecialisták: Veron Nacinovic (horvát), Magnus Saugstrup (dán). Luka Karabatic (francia), Julian Köster (német), Sipos Adrián, Oscar Bergendahl (svéd)

Borítókép: Imre Bence és a francia Dylan Nahi a kölni Lanxess Arénában (Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.