Egy futballpályán dőlt el, hogy úszásban ma két váltónk olimpiai kvótát szerzett

A dohai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek vasárnapi nyitónapján eldőlt, hogy a magyar 4x100 méteres férfi és női gyorsváltó is indulhat a párizsi olimpián.

2024. 02. 11. 10:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen exkluzív környezetben, a világ legnagyobb fedett sportlétesítményének számító Aspire Dome-ban, egy szabványméretű futballpályára épített ideiglenes medencében kezdődött meg ma az úszók viadala a dohai vizes világbajnokságon – tájékoztatott a Magyar Úszószövetség.  Félreértés ne essék: a Dome-ban a futballpálya csupán egy, a gigantikus épületen belül található sportlétesítmények között: ugyanazon tető alatt van még egy rendes atlétikai pálya (ezen van most a vízilabdázók medencéje), van egy normál uszoda, igaz, lelátók nélkül, ez a melegítő-medence, míg a többi teret, a kézilabda-, illetve kosárlabda-pályákat használják a vb-khez szükséges egyéb fontos igények kielégítésére, így a csapatok felkészülési placcai és a sajtóközpont kerültek ezekre.

Úszásban a váltók esetében az ötkarikás kvótákat a tavalyi, Fukuokában rendezett vb-n és  Dohában úszott idők alapján osztották el – a Japánban dobogósok részvétele már biztos volt. A nőknél 4x100 méter gyorsan nem neveztünk a dohai vb-re, így csak az időeredményeket kellett nézni a fukuokai végeredménnyel összehasonlítva. Ezek alapján a Senánszky Petra, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna, Pádár Nikolett által úszott fukuokai 3:40,02 perces idő elégnek bizonyult az ötkarikás kvótához. A férfiaknál a Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám, Németh Nándor összetételű négyes nem tudott faragni a fukuokai idejéből (3:14,42), viszont 3:14,73 perccel a nyolcadik helyen bekerült az esti döntőbe, s egyben olimpiai indulási jogot szerzett.

Borítókép: Az Aspire Dome (Forrás: X/England Water Polo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.