Ez az utolsó pillanatos tekerés lett az Arsenal veszte + videó

A Porto elleni BL-nyolcaddöntőt remek formában váró Arsenal önmaga árnyéka volt szerda este, képtelen volt ellenfele kapujába találni, ennek pedig meg is lett a következménye: a portugál együttes a rendes játékidő ráadásának utolsó pillanataiban szerzett góllal 1-0-ra győzött, így előnybe került a visszavágót megelőzően. Lássuk a győztes találatot és az edzői értékeléseket!

2024. 02. 22. 10:10
UEFA Champions League - FC Porto vs Arsenal FC
epa11171193 FC Porto's Wenderson Galeno celebrates scoring the 1-0 goal during the UEFA Champions League round of 16 1st leg soccer match between FC Porto and Arsenal FC, held at Dragao stadium, Porto, Portugal, 21 February 2024. EPA/ESTELA SILVA Fotó: ESTELA SILVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiábavalónak bizonyult az Arsenal labdabirtoklási fölénye Portóban (62-38), helyzetekig csupán a hazai együttes jutott. Már-már úgy tűnt, hogy 0-0-s eredményről folytatják a felek Londonban, amikor a négyperces ráadás 4. percében jött Wenderson Galeno, aki bearanyozta a hazaiak estéjét.

 

„Tudjuk ezt ennél jobban is csinálni”

– Sokkal jobban kellett volna menedzselnünk a meccset. Nem nyerhetünk úgy, ha háromszor eladjuk a labdát a mély területeken. Ha a negyeddöntőben akarunk lenni, akkor le kell győzni az ellenfelet, és most már ezt is kell tennünk az Emiratesben. Hiányzott belőlünk a fenyegetettség, az agresszió, különösen a pálya utolsó harmadában. Tudjuk ezt ennél jobban is csinálni – szemlézte az Arsenalt felkészítő Mikel Arteta nyilatkozatát az Origó. – A Porto egy olyan csapat, amely nagyon jól szervezett védekezésben, és folyamatosan megtöri az ellenfél ritmusát. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket sokkal jobban kell csinálnunk, de tudjuk, mire számíthatunk.

 

„Minden, amire felkészültünk, a pályán is megmutatkozott”

A Portót 2017 óta irányító Sérgio Conceicao érthetően boldogabban értékelt.

– A játékosoknak örülniük kell annak, amit elértek. Kevés időnk volt felkészülni, de nagy volt az elszántság, a csapat tökéletesen megértette, melyik részen mit kell tennünk. Jó kis BL-szintű meccs volt, az ellenfél többet birtokolta a labdát, de mi veszélyesebbek voltunk. Nagyon jól mozgattuk a labdát a széleken, de középen is jól ment a játék: minden, amire felkészültünk, a pályán is megmutatkozott. Gratulálok a játékosaimnak, akik tökéletesen végrehajtották a tervünket – nyilatkozta Conceicao.

 

Lezárultak az „odavágók”

A szerdai játéknappal lezajlott a BL-nyolcaddöntők első felvonása. Előnybe került a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató lipcsei együttessel szemben a Real Madrid, a Copenhagen ellen szereplő Manchester City, a Bayernt legyőző Lazio, a Real Sociedad ellen győzedelmeskedő PSG, valamint az Atlético Madridot megverő Inter, illetve a Porto, míg a PSV–Dortmund és a Napoli–Barcelona összecsapások 1-1-re végződtek. Folytatás március 6-tól 13-ig a visszavágókkal!

Borítókép: Wenderson Galeno gólöröme (Fotó: EPA/Estela Silva)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.