Mennyire gyenge az MTK? A szurkolók a k-betűs szóval mondtak ítéletet

Borzasztó mély gödörbe zuhant az MTK, amely az NB I 21. fordulójának vasárnapi záró meccsén 6-1-es pofont kapott a Puskás Akadémiától idegenben. A fővárosi csapat a legutóbbi három bajnokiján nulla pontot szerzett, ellenben kapott tizenhárom gólt. Ezt már a szurkolók sem bírták, zúgott a „k…rva gyenge” rigmus a felcsúti lelátókon.

2024. 02. 18. 19:29
null
20240218 Puskás Akadémia MTK labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK jól kezdte évet, február első hétvégéjén 3-0-ra megverte az Újpestet, azóta viszont zsinórban három vereséget szenvedett el, méghozzá úgy, hogy kapott tizenhárom gólt. A rossz széria a Fradi elleni 5-1-es fiaskóval kezdődött, amikor Varga Barnabás mesternégyest zúdított az MTK kapujába. Utána a Fehérvár elleni 0-2 szinte elfogadható vereség volt ahhoz képest, most a Puskás Akadémia ellen megint hatot kapott Horváth Dávid csapata.

Az MTK védői nem tudták tartani a lépést az ellenféllel. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az első félidőben Komáromi György okozott nagy gondot az MTK védelmének, aki két gólt is rúgatott csapattársaival, előbb Nagy Zsoltnak, majd Corbunak adott gólpasszt. Az első félidő hosszabbításában Favorov góljával már 3-0 volt, majd szünet után Komáromi is megszerezte a jól megérdemelt gólját.

Ekkor már teljesen összezuhant az MTK, amelynek a védelme teljes átjáróház volt. 6-1 lett a vége, de lehetett volna több is, volt a felcsútiaknak meg nem adott találatuk is. Az MTK játékából hiányzott az összeszedettség és az agresszivitás is, kilátástalan volt a csapat teljesítménye.

NB I, 21. forduló

Paksi FC–Zalaegerszeg 3-4 (2-0), Paks, 1600 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Evangelu (4., öngól), Könyves (45+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (65., 91.), Mance (73.)

Kecskeméti TE–Újpest FC 1-0 (1-0), Széktói Stadion, 4368 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Lukács (3.)

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1-2 (1-1), Városi Stadion, jv.: Berke, gólszerzők: Drazsics (3., 11-esből), illetve Filipovic (28.), Cipetic (57.)

Fehérvár FC–Debreceni VSC 1-0 (1-0), Sóstói Stadion, 4770 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Christensen (30., 11-esből)

Puskás Akadémia–MTK Budapest 6-1 (3-0)

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést elhalasztották.

 

Borítókép: Óriási pofont kapott az MTK (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.