Valter Attila nagyot csatázott a mezőny legjobbjaival + videó

Vasárnap véget ért a hétnapos UAE Tour. A verseny a belga Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) győzelmével ért véget, míg Valter Attila (Visma–Lease a Bike) a záró szakaszon és összetettben is az ötödik helyen zárt. Többnapos World Tour-versenyen ez Valter Attila karrierjének eddigi legelőkelőbb helyezése, a jó formáját a magyar kerékpáros jövő héten egyik kedvenc versenyén is bizonyíthatja.

2024. 02. 25. 13:26
Valter Attila kerékpár UAE Tour
Fotó: X/Team Visma Lease a Bike
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

éve nem indult jól. A Visma–Lease a Bike magyar kerékpárosa idei első versenynapján, az UAE Tour első szakaszának végén bukott. Szerencsére a baleset nem járt komoly következményekkel, Valter már másnap, az időfutamon jól teljesített, majd a hétnapos verseny királyetapjának tekinthető harmadik, hegyi befutós szakaszon a hatodik helyen ért célba, ezzel összetettben is bejött a legjobb tíz közé.

Valter Attila Abu-Dzabi UAE
Valter Attila az UAE Touron kezdte meg 2024-es idényét (Fotó: Facebook/Attila Valter)

A következő három nap a sprinterekről szólt, Valter végül a tizenegyedik helyről várta a vasárnapi zárószakaszt, harminckilenc másodperc hátrányban az éllovas ausztrál Jay Vine (UAE Team Emirates) mögött.

Vine azonban nem bírta a verseny utolsó hegyét, hét kilométerrel a cél előtt leszakadt, ezzel még nyíltabbá vált az amúgy is szoros verseny a végső győztesnek járó piros trikóért.

Valter Attila is tekert az élen

Megindult a helyezkedés a szakasz- és az összetett sikerért, két és fél kilométerrel a cél előtt rövid időre Valter Attila is a mezőny élére állt.

Aztán a belga Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) meglógott a többiektől, és szakaszgyőzelemmel zárta a közel-keleti versenyt. Valter Attila a szerdai szakaszhoz hasonlóan ezúttal is a győztes mögötti, ezúttal mindössze ötfős csoportban ért be, huszonkét másodperc hátránnyal Van Eetvelt mögött.

A belga kerekes az összetett győzelmet is megszerezte, két másodperccel az ausztrál Ben O’Connor (Decathlon Ag2r) előtt. Valter Attila nemcsak a zárónapon, hanem összetettben is az ötödik helyet szerezte meg, harmincnégy másodperccel végzett a győztes Van Eetvelt mögött.

World Tour-verseny összetettjében ennyire jó helyen korábban még soha nem végzett Valter Attila.

Az ijesztő nyitónap ellenére tehát, a teljes versenyt nézve mégiscsak nagyon jól kezdődött Valter Attila idénye. A magyar kerekes következő versenye a március 2-i olaszországi egynapos, a Strade Bianche lesz, amelyen az elmúlt két évben egyaránt a legjobb öt között zárt.

 Borítókép: Valter Attila (balra) jól felismerhető a mezőnyben a magyar bajnoki trikóban (Fotó: X/Team Visma Lease a Bike)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.