Varga Dénes úgy mutatkozott be a vb-n, ahogy illik

A magyar vízilabda-válogatott Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében 28-1-re legyőzte Kazahsztánt utolsó világbajnoki csoportmeccsén. A vb során először Varga Dénes is ott volt a csapatban és három gólt is dobott. Varga Zsolt együttese három napot pihenhet, legközelebb a keddi negyeddöntőben játszik, várhatóan az Ausztrália–Franciaország mérkőzés győztesével.

2024. 02. 09. 9:32
VARGA Dénes
Vizes vb - Vízilabda Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre népesebb Dohában a magyar vízilabda-válogatott szurkolótábora. A Kazahsztán elleni gálameccsre csatlakozott a drukkerekhez az első számú magyar közméltóság, Novák Katalin. A köztársasági elnök csütörtök este hivatalotos látogatásra érkezett Dohába, de persze nem hagyta ki, hogy megnézze a magyar válogatottat, péntek reggel a vb helyszínén, az Aspire Dome-ban kezdte a programját.

Varga Dénes, Vigvári Vince, vízilabda-vb, Novák Katalin, köztársasági elnök, Kazahsztán, magyar vízilabda-válogatott
hagyta érvényesülni a fiatalokat. Vigvári Vince öt gólt dobott. Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

A magyar játékosok tudták és tették a dolgukat, 28 góllal örvendeztették meg Novák Katalint és a magyar szurkolókat. Először a világbajnokság során ott volt a csapatban Varga Dénes is, Kazahsztán ellen a csapatkapitány Jansik Szilárd, valamint kapott pihenőt, továbbá is, hiszen Bányai Márk védett, aki Románia ellen kapott már egy negyedet.

 

Egy gólt engedélyeztünk Kazahsztánnak

Varga Dénes bemelegítésként nem lőtte el az összes patronját, de háromszor azért betalált. Vigvári Vince volt a legaktívabb és a legeredményesebb öt találattal.

Sokáig úgy tűnt, a magyar válogatott egyetlen gólt sem engedélyez Kazahsztánnak, de a negyedik negyed közepén, a 29. percben megtört a jég… Végeredményben 28-1-re nyert együttese, nincs jelentősége, csak érdekesség, hogy az olaszok 33-3-ra verték Kazahsztánt.

Három nap pihenő következik, majd kedden a negyeddöntő, várhatóan az Ausztrália–Franciaország mérkőzés győztesével.

 

Varga Dénes: Minden klappol

– A betegség nem veszélyeztette az egészségügyi állapotomat, edzeni is tudtam, csak vízbe nem mehettem – árulta el Varga Dénes a találkozó után. A jelenlegi válogatott egyetlen olimpiai bajnok játékosa méltatta az olaszok elleni sikert, hogy bár az olaszok olykor ránk erőltették a saját játékukat, de extra gólokkal, ami jellemző a magyarokra, sikerült visszajönni és nyerni. Varga Dénes szerint minden rendben van a csapat körül.

– Minden klappol – foglalta össze tömören a lényeget.

Ennél jobb végszó nem is kell.

Vízilabda-vb, D csoport, 3. forduló:
Magyarország–Kazahsztán 28-1 (8-0, 5-0, 8-0, 7-1)
Magyar gólszerzők: Vigvári Vi. 5, Nagy Á., Angyal 4-4, Zalánki, Varga Dé. 3-3, Manhercz, Tátrai, Német 2-2, Kovács, Fekete, Pohl 1-1.

Borítókép: Varga Dénes lő kapura. Gól! (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.