Sokkoló képsorok: az Australian Open hőse összeesett a pályán + videó

A miami ATP 1000-es torna selejtezőjében döbbenetes véget ért Arthur Cazaux és Harold Mayot mérkőzése. A két francia teniszező a döntő szett elején járt, amikor a fogadásra készülő Cazaux összeesett a pályán. A huszonegy éves játékos, aki két hónapja szenzációt okozva az Australian Open nyolcaddöntőjébe jutott, vélhetően a miami hőség miatt ájult el. Cazaux természetesen nem tudta folytatni a meccset, a pályát tolószékben hagyta el.

2024. 03. 19. 9:24
2024 Australian Open - Day 9 Arthur Cazaux
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 22: Arthur Cazaux of France plays a forehand in their round four singles match against Hubert Hurkacz of Poland during the 2024 Australian Open at Melbourne Park on January 22, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Daniel Pockett/Getty Images) Fotó: Getty Images/Daniel Pockett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arthur Cazaux volt az Australian Open egyik váratlan hőse. A huszonegy éves francia teniszező korábban még meccset sem nyert Grand Slam-főtáblán, Melbourne-ben viszont nemcsak a vajdasági Györe László ellen borította a papírformát, hanem a nyolcadik kiemelt Holger Rune, majd a huszonnyolcadik kiemelt Tallon Griekspoor ellen is nyert. Cazaux ausztráliai menetelése csak a nyolcaddöntőben, Hubert Hurkacz ellen ért véget. Arthur Cazaux Miamiban egészen más miatt került a figyelem középpontjába.

Arthur Cazaux Miami Australian Open tenisz összeesett
Arthur Cazaux elájult a miami tenisztornán vívott selejtezős meccsén (Fotó: AFP/Pascal Guyot)

Mindössze néhány helyen múlt, hogy Cazaux alanyi jogon főtáblás legyen a miami mesterversenyen, a franciát végül harmadikként emelték ki a selejtezőben. Honfitársa, Harold Mayot ellen szetthátrányba került (4:6), de aztán egyenlített (7:5).

A döntő játszma elején viszont váratlan véget ért a mérkőzés. Cazaux fogadásra készült, amikor összeesett a pályán.

A francia játékos vélhetően a hőség miatt ájult el. Miamiban harminc fokot mértek a mérkőzés idején, de a hőérzet ennél is magasabb volt.

Cazaux hamar magához tért, de a mérkőzést természetesen nem folytatta, tolószékben hagyta el a pályát.

Borítókép: Arthur Cazaux az Australian Openen kiváló játékával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: Getty Images/Daniel Pockett)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.