Imre Bence két fronton is válaszolt az aljas támadásra

A férfikézilabda Európa-kupa negyeddöntőjének első meccsén a Ferencváros hazai pályán 32-29-re nyert a szlovák Tatran Presov ellen. Imre Bence a portugálok elleni formáját idézte, ezúttal is kilenc gólt dobott, mégis elnézést kért a meccs után. Az eperjesiek egyik játékosa provokálta a fiatal szélsőt, Imre Bence pedig nem csak a góljaival válaszolt erre.

2024. 03. 24. 9:15
IMRE Bence Férfi kézilabda Európa-kupa - FTC-Green Collect - Tatran Presov
Imre Bence kilenc gólt dobott az eperjesiek ellen Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Ferencváros esetében elsősorban női kézilabdában szoktunk hozzá erős szerepléshez, a zöld-fehérek férfi csapata is egyre erősebb. Az Európa-Kupa negyeddöntőjében az olimpiára kijutott férfi válogatott két hőse, és Imre Bence is a Ferencváros sikeréért küzdött a szlovák Tatran Presov ellen. Imre Bence ezúttal is kilenc gólt lőtt, mint egy hete, a Portugália elleni sorsdöntő meccsen.

Imre Bence Ferencváros magyar férfi kézilabda válogatott
Imre Bence a válogatott után a Ferencváros színeiben is parádézott (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A feszült hangulatú mérkőzésen Imre Bence sem mindig bírt magával, a játékán túl is reagált az őt ért provokációkra.

– Elnézést szeretnék kérni mindenkitől a végén látott viselkedésemért, nem jellemző rám, sajnos ez a végén kijött belőlem. Davidovic kicsit „túlgondolta” a dolgokat, nehéz tűrni, amikor egész meccsen a családodat szidják – mondta Imre Bence a találkozó után a konfliktusról. – Szerencsére jól ment a játék, hoztam azt, amit az előző héten az olimpiai selejtezőtornán. Mivel nem nagy előnnyel utazunk, ezért úgy kell belemenni a visszavágóba, mintha döntetlenről indulna a párharc.

Az a bizonyos nem nagy előny egészen pontosan három gólos, az FTC 32-29-re nyert az eperjesi csapat ellen. Az Ek-negyeddöntő visszavágóját jövő szombaton rendezik Eperjesen. Az Európa-kupa a harmadik számú kontinentális sorozat a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mögött.

 

Imre Bence már csak nyárig lesz a Ferencváros játékosa

A jó Ek-szereplés egyfajta búcsúajándék lehet Imre Bence részéről a Ferencvárosnak, s a játékos is úgy érzi, akár a trófeát is megnyerheti az FTC.

A nemzetközi mezőnybe az idei Európa-bajnokságon berobbant jobbszélső nyártól már a német sztárcsapat, a Kiel színeiben szerepel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.