Imre Bence: Először anyáékra néztem ki, szeretném folytatni a 28 éves családi hagyományt

Legjobbkor tért vissza Imre Bence ihletett formája, kilenc lövésből, kilenc góllal járult hozzá a portugálok legyőzéséhez, az olimpiai részvétel kiharcolásához, amiért őt választották meg a meccs emberének. A magyar kézilabda-válogatott csupán 21 éves jobbszélsője szeretné folytatni a családi hagyományt, hiszen vagy az édesanyja, vagy az édesapja 1996 óta, Tokiót leszámítva valamennyi olimpián szerepelt. Imre Bence azt is elárulta, Chema Rodríguez szombaton úgy szidta le őket, hogy egyúttal büszke volt rájuk.

2024. 03. 18. 4:55
IMRE Bence
Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Portugália Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Imre Bence az Európa-bajnokságon a harmadik csoportmeccsen került először meccskeretbe, amit százszázalékos lövőteljesítménnyel hálált meg. Mi több, utána mérkőzésről mérkőzésre képtelen volt hibázni, minden lövéséből gól született. Az Eb végére ugyan kicsit visszaesett a hatékonysága, de így is a magyar kézilabda-válogatott egyik legjobbja volt. Az olimpiai selejtezőtornán Tunézia és Norvégia ellen csupán jól játszott, de nem kiemelkedően. Szerencsére amikor a legjobban kellett, visszatalált az ihletett formához, százszázalékos lövőteljesítménnyel, kilenc góllal járult hozzá a Portugália elleni 30-27-es győzelemhez, az olimpiai részvétel kiharcolásához. Megérdemelten választották meg a meccs emberének.

IMRE Bence; magyar kézilabda-válogatott, olimpia, családi hagyomány, Chema Rodríguez
Imre Bence visszanyerte az Eb-n látott formáját. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

– Bíztam benne, hogy visszajön a formám. Az Eb csúcs volt, ott tényleg nagyon keveset hibáztam. Most az első két meccsen lényegesen többet rontottam. Sokat gondolkoztam, főleg az első meccs után, ugyan mi történhetett. Visszanéztem a meccset, s azt láttam, hogy más volt a lövési technikám, mint általában. Nem értettem magam sem, hogy mi történt velem. Szerencsére visszataláltam a helyes útra – Imre Bence így beszélt az érdeklődésünkre arról, hogyan nyerte vissza a csúcsformáját.

Ebben az is segíthetett, hogy miként elárulta, Chema Rodríguez a Norvégia elleni mérkőzésen sajátosan teremtette le őket.

– Úgy üvöltött le minket, hogy közben hozzátette, iszonyatosan büszke ránk. Soha életemben nem tapasztaltam hasonlót, szenzációs volt megélni! – mesélte el.

Szenzációs védekezés, megfontolt támadójáték

Arról, hogy minek köszönhetően fordította meg a magyar válogatott háromgólos hátrányról a mérkőzést a hajrában, Imre Bence a következőket mondta:

– A második félidő elején nagyon megállt a támadójátékunk, jól védett Réma, később kapust cseréltek a portugálok is, de Capdeville szerencsére nem tudott hozzátenni a meccshez. Tíz perccel a vége előtt még három góllal vezettek a portugálok, de a végén szerencsére nekem és a csapatnak is minden összejött. A védekezés és kapusteljesítmény kiváló volt, a támadójátékunk pedig megfontolt, nem rohantunk, nem kapkodtunk. (Lékai) Máté a hajrában szenzációsan irányított, kézben tartott a mérkőzést.

 

Amikor Bartucz a hajrában kivédte a hetest…

A hajrában több támadást is Imre Bence fejezett be. Tudatosan rá jött ki a figura? – kérdeztük tőle.

– Nem, de (Ilics) Zorán is látta, hogy megy nekem a játék, és ezért szerintem ő is könnyebben, gyorsabban dobta ki a nekem labdákat. Ha nem is volt nagy a szög, akkor is bevittem a labdát, úgy voltam vele, csak legyen folyamatosan helyzetünk, mert abból lesz a gól

– felelte az ifjú jobbszélső.

Imre Bence arról is beszélt, mikor hitte el, hogy megvan a mérkőzés.

– Döntő volt, amikor (Bartucz) Laci a végén kivédte a hetest. Aztán, amikor úgy tizenöt másodperccel a vége előtt (Lékai) Mátéhoz passzoltam, és ő lendítette a kezét, akkor elhittem. Először anyáékra néztem ki, leírhatatlan érzés volt, örök élmény lesz mindörökre.

Kökény Beatrix, Imre Bence, Imre Szofi, Imre Géza, családi hagyomány, olimpia
Az Imre család. Kökény Beatrix, Imre Bence, Imre Szofi és Imre Géza

Imre Bence és a családi hagyomány

Imre Bence közismerten sportos családba született, az édesanyja, Kökény Beatrix és az édesapja, Imre Géza is olimpiai ezüstérmet szerzett kézilabdában, illetve vívásban. Immár ő szeretné továbbvinni a családi örökséget.

– Az elmúlt huszonnyolc év alatt csak egy olimpia, a tokiói maradt ki az Imre család életéből, hiszen 1996 óta vagy anya, vagy apa rendre ott volt az olimpián. Remélem, kitart a formám, elkerülnek a sérülések és számít rám a kapitány, s akkor 2024-ben, Párizsban én folytatom a családi hagyományt.

Imre Bence Kibédi Péternek is adott interjút:

Borítókép: Imre Bence lett a meccs embere Portugália ellen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.