Botrány tört ki a labdarúgó Eb hivatalos dala miatt, tiltakoznak a németek

Majd csak májusban mutatják be a nyári labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalát, de máris botrány tört ki miatta a rendező Németországban – írja az Origó.

Forrás: Origo2024. 03. 29. 12:58
Leony
Forrás: UEFA EURO 2024 DE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb hivatalos dala egy német énekesnő, Leony, a Meduza olasz DJ-csapat és a One Republic amerikai popzenekar közös szerzeménye lesz, és májusban mutatják be. Németországban azonban máris aláírásokat gyűjtenek, hogy soha ne kelljen meccsen hallaniuk az egyelőre ismeretlen dalt. Az elutasítás oka pedig az, hogy angol nyelvű lesz a szövege.

Leony
Fotó: Instagram/leony.music

Leony nem érti, miért gond, ha angolul énekel

Leony – eredeti nevén Leonie Burger – már megszólalt az ügyben:

– Az Európa-bajnokág nem a német bajnokság. Számos más nemzet, francia, spanyol, olasz, cseh lesz ott, ahol nem beszélnek németül. Miért kellene, hogy németül legyen a torna dala? Hogy minél kevesebben értsék? – tette fel a kérdést az énekesnő.

A német drukkerek párszor már megmutatták, hogy ha akarnak valamit, akkor azt el is érik, de az Eb-dal ügyében az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem akar meghátrálni.

Az Origó cikke ITT olvasható el.

Leony egyik fellépése:

És egy dal tőle:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.