Lipcsei Péter ígéretet tett Gera Zoltánnak, ez lett belőle

Lipcsei Péter már hosszú évek óta az NB II-es Soroksár vezetőedzője, Gera Zoltán viszont csak néhány hete ült le a Vasas kispadjára. A két korábbi csapattárs a másodosztályú bajnokság utolsó fordulójában néz majd farkasszemet egymással, addig viszont Lipcsei Péter az együttesével megpróbál segíteni Gera Zoltán csapatának.

Forrás: Metropol2024. 03. 11. 10:04
GERA Zoltán
MOL Magyar Kupa - Mezőörs KSE-Vasas FC Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lipcsei Péter és Gera Zoltán két bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert együtt a Ferencváros színeiben. Ma már mindketten az NB II-ben vezetőedzők, igaz, eltérő célokkal. Lipcsei Péter Soroksárja hosszú évek óta középcsapatnak számít a másodosztályban, Gera Zoltán viszont azzal a kimondott céllal ült le néhány hete a Vasas kispadjára, hogy visszavezesse az angyalföldieket az NB I-be.

Lipcsei Péter Gera Zoltán Soroksár Vasas NB II
Lipcsei Péter bevállalós ígéretet tett Gera Zoltánnak, s csapata közel is állt a bravúrhoz. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Habár a Soroksár nem áll harcban a feljutásért, közvetve beleszólhat a csatába.

– A huszonharmadik forduló előtt felhívtam Gera Zoltánt, és azt ígértem neki, hogy idegenben elkapjuk az éllovas Nyíregyházát. A nyolcvannyolcadik percig vezettünk 1-0-ra, de két perccel a lefújás előtt egy gazdátlanná vált labdát bekotortak a hazaiak. Ha nem is nyertünk, a döntetlennek köszönhetően Gera Zoltán csapata közelebb került az első helyhez – mondta el a Metropolnak Lipcsei Péter.

A felidézett eset óta már újabb fordulót rendeztek az NB II-ben, s ezúttal valóban kikapott a Nyíregyháza, pedig már 2-0-ra is vezetett a Budafok otthonában. A Vasas sem nyert, 0-0-t játszott a tavaszra megtáltosodott Ajka ellen, a Soroksár viszont 1-0-ra legyőzte a Tiszakécskét, és a hetedik helyen áll a tabellán.

 

Lipcsei Péter és Gera Zoltán egymás ellen zár

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Vasasnak nem az 54 pontos Nyíregyháza lesz a legnagyobb riválisa, inkább a szintén feljutást érő második helyért zajlik szoros versenyfutás. A Győri ETO és a Vasas egyaránt 45, a Szeged 44 ponttal áll, igaz, a Győr csak hétfő este játssza le 24. fordulós meccsét a Honvéd ellen.

A Győrt is Fradi-kötődésű szakember, Kuznyecov Szergej vezetné az élvonalba, akinek Lipcsei az édesapjával szerepelt együtt zöld-fehérben. A Soroksár vezetőedzője ugyanakkor különbséget tett a két, feljutásért versengő csapat között. – A Győr számos légióssal próbálkozik, míg a Vasasban az a szimpatikus, hogy magyar labdarúgókra támaszkodik, amint az én Soroksárom is. Lehetetlen megtippelni, ki örülhet a végén – mondta Lipcsei.

A Soroksár mind a Győr, mind a Szeged ellen idegenben lép pályára a tavaszi idényben, az utolsó fordulóban pedig éppen a Gera Zoltán által vezetett Vasas otthonában lép pályára. A jelenlegi állást figyelembe véve bőven benne van a pakliban, hogy a feljutás csak aznap dől el.

 

Borítókép: Gera Zoltán immár a Vasas vezetőedzője (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.