Marozsán Zverevről: Ha ő mondja, akkor lehet benne valami

Marozsán Fábián ugyan csütörtökön kikapott a világranglistán ötödik Alexander Zverevtől a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjében, ám floridai teljesítményével sok elismerést begyűjtött. Többek között a német játékosét is, akinek szavait Marozsán nagyra értékeli.

Forrás: MTI2024. 03. 29. 8:40
Nemcsak a győztes Zverev, hanem Marozsán (háttal) is dicséretet kapott
Nemcsak a győztes Zverev, hanem Marozsán (háttal) is dicséretet kapott Fotó: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Al Bello
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zverev rutinos, nagy ütései vannak, és kihasználta, hogy én ma nagyon picit tompább voltam az előző meccsekhez képest mozgásban és fejben is. Lassabban reagáltam az ütéseire – értékelt Marozsán Fábián a managementjének csütörtöki sajtóközleményében.

A világranglista 57. helyezettje a negyeddöntőben 6:3, 7:5-re kapott ki a rangsor ötödik helyén álló riválisától.

Marozsán úgy fogalmazott, Zverev nagyon gyorsan teniszezik, nagyon nagyokat szervál, és más az a szög, ahogyan az ő adogatása érkezik. Elismerte, ha az ember egy kicsit tompább – amilyen ő volt ma –, az már nem fér bele ellene.

– Nem volt könnyű dolgom. Az első szett egy picit korábban és gyorsabban elment, mint gondoltam. Nem annyira éreztem a játékot, eléggé merev és feszes voltam, izgultam a mérkőzés előtt és az elején is. Éreztem, hogy merev a kezem, lassabban teniszeztem, ezt ő ki tudta használni – idézte fel.

Hozzáfűzte, a második szettben vissza tudta hozni a szerváját, némileg fellazult, elkezdett egyre több labdát a pályára ütni, igazi labdameneteket kialakítani, és azt érezte, hogy Zverev nagyon picit elbizonytalanodott. Ellenfele hátrébb szorult a pályán, ezáltal Marozsánnak több ideje volt a saját játékát kialakítania, ennek köszönhetően lett szorosabb ez a játékrész.

– Ekkor voltak már szép labdamenetek, és azt gondolom, ötven-ötven százalékban nyertem meg ezeket – magyarázta.

Mint kifejtette, eléggé furcsa volt az időjárás, néha fújt a szél, néha sütött a nap, de ehhez alkalmazkodnia kell. Ezért is nyert a német, mert jobban tudott alkalmazkodni, sokkal több ilyen meccs van a háta mögött.

Zverev szerint Marozsán top tízes játékos lehet

A magyar sportoló Miamiban az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger Rune, az ausztrál Alexei Popyrin, majd a szintén ausztrál Alex de Minaur búcsúztatásával jutott a negyeddöntőbe, ezzel a nem hivatalos élő ATP-rangsorban már a 38. helyen áll. Mindezek előtt Indian Wellsben a nyolcaddöntőig jutott.

– Azt gondolom, Miamiban jobban tudtam teljesíteni, mint Indian Wellsben. Nagyon élveztem a játékot, nagyon örülök, hogy itt játszhattam, ilyen meccseket nyerhettem, és ilyen játékosok ellen tudtam pályára lépni. Nagyon élveztem az egész túrát – nyilatkozta.

Elárulta, a meccs végén Zverev nagyon szimpatikusan gratulált neki az egész túrához, főként a miami versenyhez és a szép eredményéhez.

– Nagyon jólesett, hogy azt mondta, ha így tudok játszani a továbbiakban is, akkor előbb-utóbb összejöhet nekem is a top tízes álomhatár, ami tényleg óriási dolog. Ha ezt egy korábbi világranglista második, olimpiai győztes, világbajnok mondja, akkor abban lehet, hogy van valami – vélekedett.

Marozsán kifejtette, jó érzés számára, hogy sikerült elérnie, hogy egy picit már tartanak tőle a meccs előtt, nem veszik félvállról, sőt felkészülnek belőle, ugyanakkor neki ezáltal nehezebb dolga van, mert már számítanak azokra a játékelemekre, amiket alkalmazni szokott.

A magyar játékos közölte, most haza tud utazni, utána két-három nap kondicionális és futóedzés következik a salakos szezon kezdete előtt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.