Miért borult el Vinícius? Willi Orbán szerint a játékvezető gyáva volt

A Real Madrid és az RB Leipzig BL-meccsének két főszereplője nem köt szoros barátságot. Vinícius Júnior szerezte a spanyol, Willi Orbán a német csapat gólját, ám még 0-0-nál a brazil támadót ki kellett volna állítani, amiért két kézzel nyakon ragadta Orbánt. Vinícius megúszta sárgával az esetet, Willi Orbán szerint a brazil kiválóság ezt csak a nevének köszönheti.

2024. 03. 07. 8:14
Willi Orbán Vinícius Júnior Real Madrid RB Leipzig
Madrid, 2024. március 6. Willi Orbán, az RB Leipzig (b) és Vinícius Jr, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Real Madrid-RB Leipzig visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. március 6-án. MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen Fotó: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

sokszor nincs egyszerű helyzetben. Az utóbbi években a Real Madrid legjobb támadójának számít, akit az ellenfél gyakran – más eszköz híján – szabálytalanságokkal próbál megállítani. Vinícius ezt néha jobban, néha rosszabbul viseli, az RB Leipzig és különösen ellen azonban ilyesmi előzményről szó sem volt. A brazil támadó mégis felöklelte a magyar védőt, majd torkon is ragadta. Willi Orbán nem kertelt, szerinte is piros lap járt volna az esetért.

Vinícius Júnior Xaver Schlager Willi Orbán Real Madrid RB Leipzig BL
Schlager sárga lapot kapott Vinícius elleni szabálytalanságáért, Willi Orbán viszont nem bántotta a brazil támadót (Fotó: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen)

Amióta ismert labdarúgó lett, Vinícius Júnior csak egyszer kapott piros lapot, s a Valencia elleni kiállítás után sem tiltották el. Akkor egyértelműen provokálta az ellenfél, talán ezért is úszta meg az eltiltást.

Willi Orbán viszont a szerda esti BL-mérkőzésen egyetlen szabálytalanságot sem követett el Viníciusszal szemben.

 

Miért pöccent be Vinícius?

A brazil játékos az első félidőben két szabálytalanság áldozata volt, a másodikért Xaver Schlager meg is kapta a mérkőzés első sárga lapját, igaz, nem annyira az eset súlyossága, sokkal inkább amiatt, mert veszélyes kontratámadást akadályozott meg Vinícius leütközésével.

A Real Madrid brazil sztárja azonban a második félidő elején gőzölt be, amikor Benjamin Henrichs sikeresen kikísérte előle kirúgásra a labdát. Vinícius hevesen reklamált, amiért az olasz Davide Massa játékvezető őt látta szabálytalannak az esetnél.

Ez az incidens mindössze másfél perccel az Orbánnal szembeni szabálytalanság előtt történt, azaz joggal feltételezhetjük, hogy Viníciusban még az igazságtalanságérzet dolgozott – egyébként tévesen.

Noha már abban is volt indulat, Vinícius eredeti szabálytalanságát nem fújta le Massa, s a brazil azt is megúszta sárga lappal, amikor Orbánt torkon ragadta, és úgy lökte vissza a gyepre.

 

A meccs embere, Willi Orbán nem finomkodott

Bár Orbánt a mérkőzés legjobbjának választotta az UEFA, a magyar játékos a kiesés miatt csalódott volt. S hasonló érzései voltak az elmaradt piros lap miatt is.

– A játékvezetőknek nincs bátorságuk ahhoz, hogy ilyen játékosokat leküldjenek. Mindkét kezével torkon ragadott. Ez tiszteletlen – fogalmazta meg világos véleményét az RB Leipzig futballistája.

S ha figyelembe vesszük, hogy később Vinícius lőtte a Real Madrid gólját, Lipcsében joggal érezhetik úgy, hogy a játékvezető bánt el velük.

Borítókép: Vinícius Júnior és Willi Orbán, a meccs két főszereplője (Fotó: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.