Németh Szilárd az egyedüli jelölt, de nagy nevek is feltűnnek mellette

Pénteken a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli komplexumában beszámoló és egyben tisztújító közgyűlést tart a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ). Az egyetlen elökjelölt az MBSZ-t 2015 óta vezető Németh Szilárd.

Forrás: MBSZ2024. 03. 07. 9:25
NÉMETH Szilárd; LOSONCZI Dávid
Budapest, 2023. november 15. Losonczi Dávid világbajnok birkózó (b) és Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) elnöke az MBSZ rendkívüli sajtótájékoztatóján a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2023. november 15-én. A szeptemberi, belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság kötöttfogású 87 kilós döntõjében súlyos bírói tévedés miatt alulmaradt Losonczi Dávidot utólag világbajnoknak kiáltotta ki november 13-án a nemzetközi szövetség (UWW). Losonczit a döntõben egyértelmû tusgyõzelemtõl fosztották meg, a szõnyegen a török Ali Cengizt 8-7-tel hirdették ki gyõztesnek. Az MBSZ azonban úgy határozott, minden lehetséges sportdiplomáciai lépést megtesz, mert Cengiz a szõnyegen kétvállra került. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tisztújító közgyélés előtt ünnepélyes keretek között beiktatják a Magyar Birkózó Hírességek Csarnokába a 2024-es jelölteket: versenyzői kategóriában az olimpiai és négyszeres Európa-bajnok Repka Attilát, a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Komáromi Tibort, valamint az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Kárpáti Károlyt (posztumusz), az edzőknél pedig Székely Pált és Tóth Lajost.

Ezután a napirend szerint előbb a 2023-as tevékenységről és gazdálkodásról szóló beszámolók, majd a 2024-es szakmai terv és költségvetés jóváhagyására, illetve elfogadására kerül sor. Ami az ezt követő tisztújítást illeti, a posztját 2015 januárja óta betöltő Németh Szilárd egyedüli elnökjelölt, miután megkapta az alapszabály szerinti megfelelő számú (minimum húsz) ajánlást. Az elnökségi tagságra 49 tagszervezettől 53 főre érkezett ajánlás, 28 elnökségi tagjelöltnek lett meg a szükséges tíz, közülük választhat majd a közgyűlés. Közöttük szerepelnek olyan egykori nagy bajnokok, mint például Sastin Marianna, Sike András, Repka Attila, Bácsi Péter, Kiss Balázs vagy Deák-Bárdos Mihály.

Borítókép:  Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke és a világbajnok Losonczi Dávid az MBSZ sajtótájékoztatóján 2023. november 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.