Összetörte autóját, csapattársa helyén mégis folytathatja a versenyhétvégét az F1-es pilóta

Magyar idő szerint péntek reggelre már két szabadedzés is lezajlott a Formula–1-es Ausztrál Nagydíjon, a Melbourne-ben zajló hétvége híreit ugyanakkor egyelőre nem az eredmények, hanem egy pilótacsere uralja. Vasárnap csupán 19 autó állhat majd fel a rajtrácsra.

2024. 03. 22. 12:36
Alex Albon, a Williams versenyzője itt még a pályán az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén a melbourne-i Albert Parkban. Fotó: Joel Carrett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a hétvégén rendezik a Formula–1-es világbajnokság idei 3. futamát, az Ausztrál Nagydíjat, amelynek első szabadedzéseit magyar idő szerint a csütörtökről péntekre virradó éjjel, hajnalban rendezték. Az első tréningen a Williams pilótája, a brit-thai Alexander Albon 20 perccel a leintés előtt falnak csapta autóját, így kihagyta a második edzést.

RUSSELL, George; ALBON, Alexander
Logan Sargeant és Alexander Albon    Fotó: Darko Bandic

Javíthatatlan hiba

Albon összetört autóját megpróbálták megjavítani, de nem sikerült, így a Williams a nap programjának befejezése után közleményben tudatta, hogy mivel a harmadik alváz nem elérhető, az a döntés született, hogy Albon a hétvége hátralévő részében azt a járművet vezeti majd, amelyet csapattársa, az amerikai Logan Sargeant a pénteki első és második szabadedzésen használt. Mindez azt jelenti, hogy az első edzésen a 14., a másodikon pedig a 13. legjobb időt elérő Sargeant kihagyja a versenyt, amelyen így a megszokott 20 helyett most csak 19 autó vesz részt.


Az eredmények és a tapasztalat Albon mellett szól

A Williams döntésében valószínűleg döntő szerepet játszott, hogy Alexander Albon már a harmadik szezonban vezet náluk (azt megelőzően további két idényben tagja volt a Formula–1 mezőnyének), míg Logan Sargeant csupán másodéves, tavaly debütált a sorozatban. Albon 2023-ban 27 pontot gyűjtött, Sargeant csupán egyet, de egyelőre az idei összevetésben is a brit–thai áll jobban – bár az eddigi két nagydíjon egyik Williams sem szerzett pontot, Albon egy 15. és 11., míg Sargeant egy 20. és egy 14. helyezést ért el. Vélhetően a brit istálló vezetése úgy gondolja, hogy Albonnak több esélye lehet odaérni a pontot érő első 10. hely valamelyikére.

 

McLaren-, majd Ferrari-siker

A pályán egyelőre nem érvényesül a világbajnoki címvédő Red Bull évek óta tartó dominanciája, az első edzésen ugyanis a McLaren-Mercedes versenyzője, Lando Norris a második pedig pedig a Ferrarit vezető Charles Leclerc zárt az élen. A háromszoros világelső mindkét esetben másodikként végzett.

A versenyhétvége magyar idő szerint szombatra virradó éjjel, 2.30-kor folytatódik a 3. szabadedzéssel. Az időmérő edzést 6.00-tól, a futamot március 24-én, vasárnap 5.00-tól rendezik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.