Teljesült Gulácsi kívánsága, a Bayern ezzel csúnyán hoppon maradt

A Bayern München helyett a német válogatottat választotta Julian Nagelsmann. A 36 éves tréner a szerződéshosszabbításával a 2026-os világbajnokság végéig marad a Nationalelf szövetségi kapitánya.

2024. 04. 19. 12:34
Julian Nagelsmann marad a német válogatott szövetségi kapitánya
Julian Nagelsmann marad a német válogatott szövetségi kapitánya Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben attól volt hangos a német sajtó, hogy Julian Nagelsmann lett a Bayern München első számú jelöltje a vezetőedzői posztra. A pletykák szerint a bajor csapatot korábban már két évig irányító tréner is nyitott volt arra, hogy szerződése lejártával, a nyári Európa-bajnokság után távozzon a német válogatottól, és visszatérjen a klubfutballba. Nagelsmann ügynöke, Volker Struth ráadásul csütörtökön elismerte, hogy többek közt a Bayernnel is tárgyalnak a közös munkáról, és egy héten belül eldőlhet ügyfele jövője.

Korántsem kellett ennyit várni Nagelsmann döntésére. A német szövetség már másnap, azaz pénteken bejelentette, hogy a 2026-os világbajnokság végéig szerződést hosszabbított a 36 éves szakemberrel, ezzel reményei is megvalósultak.

A müncheni gárda pedig hoppon maradt, és tovább kell nézelődnie a piacon. Ez újabb versenyfutást idézhet elő egyes sztárklubok között, ugyanis újra megeshet – mint korábban Xabi Alonso esetében –, hogy ugyanazt a vezetőedzőt szemeli ki magának a Bayern München, a Liverpool, a Barcelona, esetleg a Manchester United, amely angol sajtóértesülések szerint Erik ten Hag leváltásán gondolkodik.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.