Guardiola kifakadt: Ez elfogadhatatlan, nem normális! + videó

Angliában az FA-kupa döntőjébe a Manchester City jutott be elsőként, miután tegnap este a londoni Wembley-ben 1-0-ra győzött a Chelsea ellen. Ma a másik ágon a Manchester United a másodosztályú Coventry ellen lép pályára ugyancsak a Wembley-ben (16.30, Spíler 1), és a City trénere, Pep Guardiola szerint ez a menetrend igazságtalan velük szemben.

2024. 04. 21. 5:45
Pep Guardiolna Bernardo Silvát öleli át, balra Foden
Pep Guardiolna Bernardo Silvát öleli át, balra Foden Fotó: EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City szerdán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében hazai pályán vérzett el a Real Madrid ellen, az 1-1 után a tizenegyespárbajból a spanyolok jöttek ki jobban. A City kétségkívül nagyon megjárta a menetrenddel, hiszen a BL-napok a kedd és a szerda, az FA-kupában pedig a két elődöntőt ezen a héten szombatra és vasárnapra tették. Pep Guardiola együttesére kijöhetett volna a keddi és a vasárnapi játéknap is, de a szerda, szombat kombinációt kapta, és előzőleg a Real Madrid ellen egy vesztes túlórázásában volt része – nem voltak jók az előjelek. S ugyan a Manchester City tegnap a szerdai tizenegyespárbajban szörnyű hibát vétett 84. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Chelsea ellen, Guardiola kifakadt az ünneplés közepette.

Szombaton Pep Guardiola csapata örülhetett (Forrás: X/Manchester City)

Guardiola: Ezek a srácok megcsinálták

– Amit a játékosaim ma véghez vittek, az az egyik legnagyobb dolog, amit valaha is láttam egy csapatól. Úgy kellett pályára lépnünk, hogy szerdán a Real Madrid ellen 120 perces meccsünk volt. De ezek a srácok megcsinálták, ahogy ma játszott vagy Kyle Walker, aki nem is egészséges, és a Real elleni meccs után most Jackson és Mudrik ellen kellett sprintelnie. Nem is tudom, hogyan éltük túl ezt a napot…. Az, hogy ez így alakult, azonban számomra elfogadhatatlan, ez nem normális. Az FA-kupában a négy elődöntős csapat közül a Chelsea, a Manchester United és a Coventry sem játszott hét közben, mi igen, és szombaton újra kellett játszanunk, még annyit sem kaptunk, hogy vasárnapra kerüljön a meccsünk. A csütörtök a regenerálódásé volt, pénteken köszöntünk egymásnak, szombaton pedig már utaznunk kellett Londonba, ami négy óránkba telt. Nem akarok kiváltságot, viszont a játékosaim egészségét védenem kell. Persze, tudom, semmi nem változik majd, de akkor is fel kell emelnem a szavamat – füstölgött Pep Guardiola.

 

Bernardo Silva most hős lett

Talán érthető, hogy Bernardo Silva most nem panaszkodik a sűrű programra:

– Nagyon boldog vagyok, mert eddig ez egy frusztráló hét volt mindannyiunk számára, és személy szerint nekem is.  De az a jó a futballban, hogy ha a Cityben játszol, akkor háromnaponta játszol. Így két-három nap után lehetőséged van egy kis bosszút állni és helyrehozni a dolgokat – mondta a portugál középpályás.

Bernardo Silva gólja a közvetítésben:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.