Mészáros Lőrinc bejelentette, májusban Felcsútra érkezik a Juventus

Május 16. és 20. között Felcsúton tizenhatodszor rendezik meg a Puskás–Suzuki Kupát. Az utánpótlástornán az A jelű csoportban a spanyol Real Madrid, a belga Genk, a skót Rangers és a Puskás Akadémia kapott helyet, míg a B jelű négyesben az olasz Juventus, a görög Panathinaikosz, a portugál Sporting és a Budapest Honvéd-MFA szerepel majd.

Forrás: MTI2024. 04. 16. 17:14
Idén is erős mezőny lesz Felcsúton
Idén is erős mezőny lesz Felcsúton Forrás: Facebook/Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás–Suzuki Kupát felvezető keddi sajtótájékoztatón Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, hogy tizenhét évvel ezelőtt megálmodtak egy U17-es utánpótlástornát, amely mára világhírűvé lett, és a világ minden részéről érkeznek rá topcsapatok. Jelezte, hogy a kezdetek óta részt vevő klubok mellett idén olyan tradicionális nagy egyesületek jönnek először Felcsútra, mint az olasz Juventus és a skót Rangers. Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy a Puskás Akadémia hét döntőben szerepelt, de ebből csak egyet, a legutóbbit tudta megnyerni. Reményét fejezte ki, hogy ismét eljutnak a fináléba.

 

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese büszkeségnek nevezte, hogy a kezdetektől részesei lehetnek e színvonalas, Magyarország jó hírnevét építő futballtornának. Olyan fiataloknak adnak lehetőséget, akikből ünnepelt sztárok válhatnak évek múlva – fűzte hozzá. Krisztián Róbert megjegyezte, hogy a viadalt egy hónappal a felnőtt labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt rendezik, ezen több Puskás-nevelés is szerepelhet a magyar válogatottban.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete emlékeztetett arra, hogy akkor indították el a Puskás–Suzuki Kupát, amikor senkinek eszébe nem jutott volna utánpótlás-labdarúgótornát rendezni, de az akadémia felvállalta a Suzukival karöltve. Megemlítette, hogy Puskás Ferencné maximálisan támogatta a rendezést, velük tárgyalt Madridban a Real szerepléséről. Mint mondta, a „magyar futball kulturális folytonosságának újraépítésében” kulcsfontosságú volt Puskás Ferenc egykori klubjainak meghívása és a torna életre hívása. Ma már saját jogon tudja az akadémia Magyarországra hívni a legnagyobb futballklubok utánpótláscsapatait, és idén velük együtt ünnepelhetik a tíz éve átadott Pancho Arénát is – tette hozzá Szöllősi György.

Tóth Balázs, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója ismertette, hogy az A jelű csoportban a spanyol Real Madrid, a belga Genk, a skót Rangers és a Puskás Akadémia kapott helyet, míg a B jelű négyesben az olasz Juventus, a görög Panathinaikosz, a portugál Sporting és a Budapest Honvéd-MFA szerepel majd. Tóth Balázs jelezte, hogy a torna első három napján minden csapat játszik minden csoportjában szereplő együttessel, majd az elért csoporthelyezések alapján vívják az utolsó napon a helyosztókat. A bronzmeccset és a döntőt a közmédia élőben közvetíti.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.