Barcelona: disznófej járt a gyűlölt személynek a dühös szurkolóktól + videó

Bár a Paris Saint-Germain az első mérkőzésen hazai pályán 3-2-re kikapott a Barcelona csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a kedd éjjeli visszavágón idegenben 4-1-re győzött, így a franciák jutottak az elődöntőbe. Ousmane Dembélé mindkét találkozón betalált a Barca kapujába, és tegnap az sem zavarta, hogy hatalmas ellenszenv közepette kellett futballoznia. S ennek meg is van az oka.

2024. 04. 17. 5:22
A Barcelona szurkolói a meccs előtt nem sejthették, mi vár rájuk
A Barcelona szurkolói a meccs előtt nem sejthették, mi vár rájuk Forrás: X/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves Ousmane Dembélé 2017 és 2023 között a Barcelona játékosa volt, 185 meccsen negyven gólt és 43 gólpasszt jegyzett a katalánok színeiben, tavaly azonban a Paris Saint-Germain csapatához szerződött. S nem békés körülmények közepette hagyta el a klubot. A PSG magasabb fizetést ígért neki, ezért költözött Párizsba, és ezt a Barca szurkolói nem tudják megbocsátani neki. A csapat vezetőedzője, Xavi is csalódottan nyilatkozott akkor Dembéléről, akivel elmondása szerint sokat törődött.

UEFA Champions League - FC Barcelona vs Paris Saint-Germain
A párharcban Dembélé kétszer is bevette a Barcelona kapuját. Fotó: EPA/Alberto Estevez

A múlt héten Párizsban Ousmane Dembélé bevette a Barcelona kapuját, a találatát pedig látványos gólörömmel ünnepelte, ami kiverte a biztosítékot a katalán szurkolóknál, még inkább dühösek lettek rá. A visszavágó előtt jelezték, hogy ugyanolyan fogadtatásra számíthat, mint anno Luis Figo, aki 1995 és 2000 között erősítette a Barcát, s innen az ősi rivális Real Madrid csapatához igazolt, 2000 és 2005 között a királyi gárda játékosa volt. S 2002-ben „különleges” fogadtatásban részesült. Mert azon túl, hogy kifütyülték a Nou Campban, egy ízben, amikor szögletet végzett el, egy levágott disznófejet dobtak felé.

Figo
Luis Figo és a disznófej. Forrás: X/B/R Football

Nos, most Dembélét is disznófejekkel fogadták, de ő ezt megúszta szolidabb kivitelezéssel. 

A szurkolók tudatták: nem felejtenek, és nem bocsátanak meg neki.

Dembélé-mezt is égettek:

 

Dembélé jól reagálta le a történteket

A 4-1-es PSG-győzelemmel zárult meccsen Dembélé minden labdaérintését füttykoncert fogadta, ő volt az első számú közellenség, de aztán ezzel a titulussal osztozhatott Kovács István játékvezetővel.  S még egy tőrdöfés a katalán szívekbe: a találkozó után a visszavágón is gólt szerző Dembélé kapta a meccs legjobbját megillető trófeát.

– A Barcelona egy nagyszerű klub, most is szeretem, de már a PSG játékosa vagyok, és örülök, hogy mi jutottunk be az elődöntőbe. Az, hogy kifütyültek? Teljesen megszokott az idegenbeli meccseken – mondta a csatár, aki tehát nem vette a szívére a hűvös fogadtatást, legalábbis profin nyilatkozott. 

 

A PSG boldogsága:

A keddi játéknap legnagyobb védései:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.