Mourinho mit keresett a Liverpool mai meccsén? – beindultak a találgatások

A Premier League 34. fordulójában a mai Fulham–Liverpool mérkőzésen (1-3) a lelátón feltűnt José Mourinho, és ahogy ez elterjedt a világhálón, rögtön beindultak a találgatások. Mourinho jelenleg állás nélkül van, a Liverpool pedig éppen vezetőedzőt keres a szezon végén távozó Jürgen Klopp helyére.

2024. 04. 21. 19:21
Egy nagyon friss kép: José Mourinho a Fulham–Liverpool mérkőzésen
Egy nagyon friss kép: José Mourinho a Fulham–Liverpool mérkőzésen Forrás: X/EuroFoot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho legutóbb az AS Roma vezetőedzője volt, de a klub január 16-án bejelentette, hogy a portugál tréner közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik. „Szeretnénk mindannyiunk nevében megköszönni José szenvedélyét és erőfeszítéseit, amióta a klubhoz érkezett. Mindig nagyszerű emlékeink lesznek a Románál töltött időszakáról, de úgy gondoljuk, hogy a klub érdekeit az azonnali váltás szolgálja” – fogalmazott az AS Roma közleménye.

MOURINHO, José
José Mourinho és az AS Roma a Puskás Arénában nem járt sikerrel. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mourinho 2021 májusában érkezett az AS Romához, amellyel 2022-ben megnyerte az első alkalommal kiírt Európa-konferencialigát. Tavaly az Európa-ligában volt döntős a csapat, és a budapesti Puskás Arénában rendezett fináléban tizenegyespárbajban maradt alul a Sevillával szemben. Amikor Mourinho távozott, a Roma a bajnokságban húsz forduló után nyolc győzelemmel, öt döntetlennel és hét vereséggel a kilencedik helyen állt, de csak négy ponttal maradt el a már Európa-konferencialiga szereplést érő hatodik pozíciótól.

A Roma irányítását Daniele De Rossi vette át, és a váltás jót tett a csapatnak: jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán, az Európa-ligában pedig csütörtökön bejutott az elődöntőbe, 3-1-es összesítéssel éppen egy másik olasz csapatot ejtett ki, az AC Milant, amely a Serie A-ban a második helyen áll.

Mourinho éppen csak távozott Rómából, a hírek arról szóltak, hogy máris megvan az új csapata, amely a szaúdi ligában szereplő Al-Sabab. Ám a portugál tréner mégsem került ide. Szóba hozták a Bayern Münchennel, miután kiderült, hogy a nyáron Thomas Tuchel távozik. 

Motorcycling Grand Prix of Portugal - Races
José Mourinho a motorsport rajongója. Fotó: EPA/José Sena Goulao

 

Mourinho: A nyártól újra szeretnék edzősködni

Ami biztos: Mourinho jelenleg munka nélkül van. Március végén az újságírók elcsípték a MotoGP-versenysorozat portugáliai állomásán, Portimaóban, ahol a következőket mondta:

– Nem tudok semmit a Bayern München érdeklődéséről. Jelenleg szabad vagyok, de a nyártól újra szeretnék edzősködni – mondta a szakember, akit arról is kérdeztek, hogy vállalna-e újra munkát szülőhazájában, Portugáliában. – Soha ne mondd, hogy soha, különösen a labdarúgásban. A futball az életem, bármelyik csapatot hajlandó vagyok elvállalni, éppen ezért nem zárok ki semmilyen lehetőséget. Nagyon szeretnék már visszatérni.

 

Vasárnap váratlanul hatott, hogy Mourinho feltűnt a Fulham–Liverpool mérkőzésen (1-3), és rögtön beindultak a találgatások, hiszen a Liverpool éppen vezetőedzőt keres a szezon végén távozó Jürgen Klopp helyére.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.