Sztankovics korábbi munkatársa ellen meccsel a BL-játéknapon

Szerdán pótolja a februárról elhalasztott, DVTK elleni bajnoki mérkőzését a Ferencváros. Dejan Sztankovics csapata a vasárnapi, Paks elleni győzelem után már kényelmes előnnyel vezeti az NB I tabelláját. Sztankovics azonban hangsúlyozta, eszük ágában sincs lassítani, s a Ferencváros számára jó előjel, hogy egy hete, a Magyar Kupa negyeddöntőjében simán, 2-0-ra nyertek a zöld-fehérek a Diósgyőr otthonában.

2024. 04. 10. 8:39
DVTK - FTC Ferencváros Magyar Kupa NB I labdarúgás
A Ferencváros egy hete a Magyar Kupa negyeddöntőjében nyert a DVTK ellen Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics és Vladimir Radenkovics 2022 nyarán kilenc mérkőzésen át együtt ült a Crvena zvezda kispadján. A két szerb szakember tehát jól ismerheti egymást, a Ferencváros és a DVTK egy hete lejátszott, 2-0-s FTC-sikerrel véget ért Magyar Kupa-negyeddöntője után pedig Radenkovics az, akinek valamivel meg kellene lepnie korábbi főnökét. Sztankovics szerint azonban ez nem fog megtörténni a meccsen, amelyet azért játszanak Bajnokok Ligája-meccsnapon, mert februárban a Ferencváros Európa-konferencialiga-párharca miatt elhalasztották.

Dejan Sztankovics, Adama Traoré, Ferencváros, Paks DVTK
Dejan Sztankovics játékosaival együtt magabiztosan várhatja a DVTK elleni meccset (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

– Rövid időn belül másodszor találkozunk a Diósgyőrrel, amelyet a kupameccsünk előtt is már alaposan kielemeztünk. Tisztában vagyunk az ellenfelünk erényeivel. Az edzőjüket is jól ismerem, hiszen Belgrádban együtt dolgoztunk korábban. Bízunk benne, ahogy a kupában, úgy a bajnokságban is nyerni tudunk – szögezte le Dejan Sztankovics

Sztankovics korábbi munkatársa szerint támadásban kell javulniuk

A Ferencváros egy hete 2-0-ra nyert a DVTK otthonában, ezzel jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Vladimir Radenkovics, a Diósgyőr vezetőedzője is abból a mérkőzésből indult ki az újabb Fradi elleni meccs előtt.

– Védekezésben meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, sikeresen szűkítettük le a területet, nagy helyzetet alig engedtünk az ellenfélnek. Támadásban viszont alig akadt momentumunk a mérkőzés első órájában – idézte fel a kupameccset Radenkovics.

A DVTK vezetőedzője a hét végi, Kisvárda elleni bajnokin alaposan kiakadt játékosaira, egy Ferencváros elleni bravúrral a futballisták is bizonyíthatnának edzőjüknek, aki nem akarta túlértékelni a saját szerepét, amikor a Sztankovics elleni taktikai csatáról kérdezték.

– Egy edző mindig próbálja meglepni a kollégáját, ami néha sikerül. De nem szabad elfelejteni, hogy bár a heti munka során a labdarúgókkal igyekszünk begyakorolni a játékot, a mérkőzésen nincs a kezünkben joystick, hogy azzal irányítsuk őket. Az oldalvonal mellől tudunk segíteni nekik, de a pályán nekik kell meghozni a helyes döntéseket.

Tíz pont fölé nőhet a Ferencváros előnye

A szerdai találkozóval kiegyenesedik a tabella, a lefújás után minden csapat neve mellett huszonhét lejátszott meccs szerepel majd. Ha a Ferencváros egy hét alatt másodszor is nyer a DVTK ellen, tizenegy pontra növeli az előnyét.

Az elmúlt évek legjobb zöld-fehér tavasza pedig akár azt is eredményezheti, hogy már áprilisban eldől a Ferencváros újabb, zsinórban hatodik bajnoki címe.

NB I, 21. forduló

Ferencváros–DVTK 18.00 (tv: M4 Sport)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.