Xavi és a kapusa sem állt meg a bírózásnál a Real Madrid elleni dráma után + videó

A Barcelona a múlt héten lényegében elveszítette az esélyét arra, hogy trófeát szerezzen a 2023/24-es idényben. A katalánok vezetőedzője, Xavi a PSG elleni Bajnokok Ligája-kiesés után Kovács István játékvezetőt hibáztatta, a Real Madrid ellen elveszített El Clásico után pedig a La Liga tevékenységét nevezte szégyenletesnek. Csatlakozott Xavihoz a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen is.

2024. 04. 22. 6:15
Xavi Carlo Ancelotti Barcelona Real Madrid La Liga el Clásico
Xavi szerint a Barcelona győzelmet érdemelt volna a Real Madrid ellen Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen trófeát nyerhet már csak meg a Barcelona a 2023/24-es idényben, de a La Liga-címvédésre is már csak elméleti az esélye a Real Madrid elleni, vasárnap esti 3-2-es vereség után. Xavi szerint csapata győzelmet érdemelt volna a Real Madrid ellen, s a Barcelona vezetőedzője a La Liga vezetőségét is kárhoztatta, akárcsak kapusa,

Anders Christensen Jude Bellingham Real Madrid Barcelona el Clásico La Liga Xavi
Christensen és Bellingham is gólt szerzett, de csak utóbbi örülhetett az El Clásico végén. Forrás: X/FC Barcelona

Bár mérkőzés közben a Real Madrid javára megítélt tizenegyes jogosságát is vitatta, a lefújás után Xavi nem a büntetőt hozta elő, hanem azt a jelenetet, amikor 1-1-es állásnál Lamine Yamal nagyon közel járt a gólhoz, de a felvételekből nem derült ki, hogy Andrij Lunyin a gólvonalhoz képest pontosan honnan ütötte ki a labdát.

Az esetet a VAR vizsgálta, de nem változott a pályán hozott ítélet. A La Liga pedig a topbajnokságok közül egyedüliként nem használ gólvonal-technológiát, mert az a ligaelnök Javier Tebas szerint túl drága.

Szégyenletes. Ha a világ legjobb bajnoksága akarunk lenni, akkor fejlődnünk kell, használni kell a technológiát

hangsúlyozta Xavi, s nagyon hasonlóan fogalmazott kapusa, Marc-André ter Stegen is. – A futball szégyene, nem találok szavakat. Annyi pénz van a világon, de arra nincs pénz, ami a legfontosabb – mondta Ter Stegen.

 

Xavi szerint a Barcelona győzelmet érdemelt

A vereséggel a Barcelona hátránya hat fordulóval a zárás előtt tizenegy pontra nőtt a Real Madrid mögött. Matematikai esély ugyan még maradt a katalánok címvédésére, de a Real Madrid ezt a trófeát már aligha engedi ki a kezéből, ezt Xavi is tudja.

– A madridiak kiemelkedő bajnokságot teljesítenek, csak egy meccset veszítettek, majdnem biztos már a bajnoki címük. Úgy érzem, a játékunk alapján az lett volna a normális, ha győzünk. Nagyon jól teljesítettünk, megérdemeltük volna a három pontot – fogalmazott a katalánok mestere, aki a múlt keddi Bajnokok Ligája-búcsú után a játékvezető, Kovács István teljesítményét kritizálta élesen.

 

Bellingham gólja döntött a Real Madrid javára

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.