Kovács István nullás osztályzata, a BL-beli teljesítményéért is kapott már büntetést

Kovács István rengeteg támadást kapott a Barcelona és a PSG e heti Bajnokok Ligája-meccse után. A romániai magyar játékvezető pályafutása is kiváló példa arra, hogy a legjobb sípmestereknek is vannak gyengébb meccsei, ugyanakkor Barcelonában Kovács István biztosan nem hibázott, a tavaly BL-negyeddöntővel ellentétben.

Forrás: Origo Sport2024. 04. 19. 10:08
UEFA Champions League - FC Barcelona vs Paris Saint-Germain
Kovács István felmutatja a piros lapot a Barcelona és a PSG meccsén Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékvezetők élete nem könnyű, s ez alól Kovács István példája sem kivétel. A nagykárolyi születésű sípmester az elmúlt években számos komoly feladatot kapott, a Bajnokok Ligája 2023/24-es idényében például senki sem vezetett nála több mérkőzést. A Barcelona és a PSG keddi negyeddöntője után azonban a spanyolok nekiestek a magyar játékvezetőnek, s Kovács István pályafutása során sem ez volt az első botrány.

Kovács István játékvezető
Kovács István háromszor is elővette a piros lapot Katalóniában, itt éppen a Barcelona edzője, Xavi kapja (Fotó: AFP)

Az Origo Sport cikke felidézi, hogy 2014 októberében Kovács István lett az első játékvezető, aki a tízes skálán nullás osztályzatot kapott a Gazeta Sporturilor román laptól.

Ez még azelőtt volt, hogy Kovács István nemzetközi hírű játékvezető lett volna, de az utóbbi években sem kímélik Romániában. A magyargyűlölő FCSB-elnök, Gigi Becali többször is kiakadt rá, de az is előfordult az idényben, hogy a Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László hivatalosan kérte, hogy Kovács István ne vezessen több meccset a csapatának.

Kovács István büntetést kapott a BL-negyeddöntő miatt

Természetesen az, hogy egy játékvezetőt kritizálnak, nem jelenti automatikusan azt, hogy ezek a kritikák jogosak. Csank János lapunknak nyilatkozva jogosnak nevezte a barcelonai meccs kulcsítéletét, Araújo kiállítását.

Kovács István ebben a BL-idényben hat meccset kapott, ennél több egyetlen játékvezetőnek sem jutott. Várhatóan a nemzetközi idény hajrájában, majd a németországi Európa-bajnokságon is lehetőséget kap. A magyar válogatottnak viszont biztosan nem vezethet meccset, ugyanis 2011 óta magyar állampolgársága is van.

Kovács István két éve az első játékvezető lett, az Európa-konferencialiga finálét vezetett, miután játékvezetőként ritka kiváltságban, sok dicséretben volt része, amiért kiválóan alkalmazta az előnyszabályt a Manchester City és a Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntőjén.

Tavaly viszont a BL-negyeddöntőn tévesen kiosztott piros lapja után az UEFA megbüntette Kovács Istvánt, nem kapott több meccset. Igaz, negyedik játékvezetőként részese volt a BL-döntőnek, ahogy a 2022-es világbajnokságon is csak ilyen feladatot kapott.

Kovács István nagyszerű ítélete 1:11-től

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.