Xavi fura családi drámája: ki kell rúgnia a segédedzőjét, aki a bátyja

A Barcelona elnöke, Joan Laporta ma sajtótájékoztatón jelenti be, hogy megoldódott az edzőkérdés a labdarúgócsapatnál. Szerda este ugyanis kitudódott, hogy Xavi Hernández meggondolta magát, és kitölti a 2025 júniusáig szóló szerződését. Egyik segítőjét, aki a bátyja, viszont leválthatják.

2024. 04. 25. 7:43
Óscar Hernández és Xavi Hernández. A testvéreknek el kell vániuk egymástól?
Óscar Hernandez és Xavi Hernández. A testvéreknek el kell vániuk egymástól? Forrás: X/Barca Universal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona vezetőedzője, Xavi január végén jelentette be, hogy a szezon végén feláll a csapat kispadjáról. A Barcára akkor nagyon rossz idők jártak, hazai pályán 5-3-ra kikapott a Villarrealtól, a legutóbbi öt tétmeccséből hármat elveszített. Xavi bejelentése után váratlanul megtáltosodott a csapat, a következő tizenhárom mérkőzésén tíz győzelmet és három döntetlen jegyzett. A legutóbbi két találkozóját viszont megint elveszítette: a PSG-től hazai pályán 4-1-re kapott ki a BL negyeddöntőjében, így kiesett, a La Liga csúcsrangadóját pedig 3-2-re elbukta a Real Madrid otthonában. A bajnokságban így a második helyen állva 11 pont a hátránya a királyi gárda mögött. Xavi a BL-búcsú miatt Kovács István játékvezetőt okolta, a Real elleni meccs után pedig azért dühöngött, mert a La Ligában nem alkalmazzák a gólvonaltechnológiát, és szerinte egy jogos gólt vettek el tőlük.

XAVI
Xavi Hernández MTI/EPA/Teresa Suárez

Sajtóhírek szerint azonban a BL-kudarc váltott ki belőle nagyobb dühöt, az általa vélt igazságtalanság, és emiatt döntött úgy, hogy mégis kitölti a 2025 júniusáig szóló szerződését. Xavi szerda este másfél órás tárgyalást folytatott  Joan Laporta elnökkel és Deco sportigazgatóval, s megegyeztek a folytatásban. Ezt Laporta ma jelenti be hivatalosan.

 

Már nem Xavi diktálja a feltételeket

Ugyanakkor az EuroBarca információi szerint a klub vezetése sok kétséget fogalmazott meg az edzői stábbal kapcsolatban, és már nem Xavi diktálja a feltételeket. A klubhoz érkezhet Doménec Torrent, Pep Guardiola korábbi segédedzője, aki volt a Galatasaray vezetőedzője is. Az ő esetleges érkezése Xavi segédedzőjének, aki a testvére, Óscar Hernández, és másik segítője, Sergio Alegréne a „lefokozását” jelentheti. Xavi 2021 óta együtt dolgozik a bátyjával, együtt érkeztek a Barcelonához, így most fura helyzetbe került: a klubvezetés azt kérte tőle, hogy tegye ki az edzői stábjából a testvérét.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.