Bellingham fantasztikus, müncheni barátja viszont nem példakép – mondja a Bayern legendája

A Bayern München a közelmúltben már elvesztett egy csatát a Real Madriddal: Jude Bellinghamért. Karl-Heinz Rummenigge beismerte, a Bayern nem tudott versenyezni Bellinghamért a Reallal. Igaz, a münchenieknek is van egy gyémántjuk, Jamal Musiala, aki Bellingham jó barátja, aki Rummenigge szerint szintén nagyon tehetséges, de még messze van attól, hogy példaképpé váljon.

2024. 05. 08. 9:26
Bayern Munich - Real Madrid, Karl-Heinz Rummenigge, Bellingham, Musiala
Jude Bellingham és Jamal Musiala, a két jó barát kézfogása a Bayern München-Real Madrid mérkőzés előtt Fotó: Jose Breton / NurPhoto / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Real Madridnak csak gratulálni lehet a szerződtetéshez. Gólokat rúg, igaz csapatjátékos, fut, hajt, küzd – mindent jól csinál. Nagyon gyorsan letette a voksát a Madrid mellett, és csak azt tudom mondani, hogy Dortmundban nagyon boldogok voltak, amikor belátták, hogy a Bayernnek már nincs lehetősége szerződtetni őt – Karl-Heinz Rummenigge e szavakkal méltatta a spanyol AS lapnak adott interjúban Jude Bellinghamet, és ismerte el egyúttal, hogy a Bayern nem tudott versenyezni a Reallal a gólerős középpályásért. 

Bayern Munich - Real Madrid, Karl-Heinz Rummenigge, Bellingham, Musiala
Karl-Heinz Rummenigge Uli Hoeness társaságában a müncheni meccsen. Fotó: DPA/AFP/Lukas Barth-Tuttas

A Real Madrid és a Bayern München párharca nemcsak azért érdekes, mert a két csapat legutóbbi három összecsapását a Bajnokok Ligájában egyaránt a spanyolok nyerték, hanem azért is, mert Bellingham legjobb barátja, a vele egyidős Jamal Musiala az ellenfél. Musialát Rummenigge már nem dicséri agyba-főbe.

– Vigyáznunk kell, hogy ne bálványozzuk őt túlságosan. A Jóisten hatalmas tehetséggel áldotta meg, de még nem teljesít a képességeinek megfelelően. Rosszat teszünk neki, ha már most hízelgünk neki. Ha így teszünk, olyan elvárásokat támasztunk, amelyek hatása kontraproduktív lenne a teljesítményére – fogalmazott Rummenigge.

Az első meccsen Münchenben 2-2-es döntetlen született, szerda este 21.00-kor kezdődik a Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.