David Beckham is segítene: tanácsadói szerepkörben a Manchester Unitedről

Közeleg a Manchester United varázslatos Bajnokok Ligája-győzelmének huszonötödik évfordulója. Az akkor Sir Alex Ferguson irányította csapat 1999-ben az utolsó percekben fordította meg a Bayern München elleni finálét 0-1-ről 2-1-re. A jubileum alkalmából filmet készítenek a BL-en felül Premier League- és FA-kupagyőzelemmel, tehát triplázással zárult idényről, az alkotásnak az egyik akkori hős, David Beckham a producere. Beckham a jelen válságában tanácsot is megfogalmazott a maiaiknak.

2024. 05. 10. 11:12
David Beckham
David Beckham a triplázást megörökítő film promózására visszatért Manchesterbe Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők egyik legemlékezetesebb Bajnokok Ligája-döntője az 1999. május 26-án játszott Manchester United–Bayern München mérkőzés. A Bayern a rendes játékidő végén még 1-0-ra vezetett, ám Sheringham a 91. percben egyenlített, majd Solskjaer a 93.-ban a győzelmet jelentő találatot is megszerezte. A 25. évforduló alkalmából film készül, amelyben felelevenítik a csodálatos idény legfontosabb mozzanatait.

Manchester United  Bayern München, Bajnokok Ligája-döntő 1999, Sir Alex Ferguson, David Beckham
A Manchester United 1999-ben BL-győztes csapata. Fotó: AFP

David Beckham a készülő dokumentum film producere és a közelgő bemutató apropóján visszatért Manchesterbe, s természetesen beszélt a jelenlegi siralmas helyzetről is, tanáccsal látta el a mai csapatot.

Úgy gondolom, hogy aki bárhogyan kötődik a Unitedhez, ihletet meríthet a filmből, ha megnézi. Az elmúlt években nehéz időszakot élt meg a csapat. Amikor egymás után jöttek a sikerek, el sem tudtuk képzelni, hogy ez másként is lehet. A jelenlegi nehéz helyzet hosszabbra nyúlik, mint gondoltuk volna, reméljük, a srácok erőt merítenek a filmből

fogalmazott Beckham.

A korábbi kiváló középpályás, aki a Manchester United színeiben 394 mérkőzésen 85 gólt szerzett, nem érti, miként lehet az, hogy sokak szerint a mostani csapatnak motivációs gondjai vannak.

Beckham nem érti a motiválatlanság okát

– Szerintem az egésznek az a lényege, hogy ha a Manchester United játékosa vagy, az önmagában elegendő, hogy motivált legyél. Elvégre profi labdarúgó vagy, és azt a munkát végzed, amit szeretsz, és abban a klubban vagy, amit szeretsz, tehát legyen bármilyen meccs, bajnoki FA-kupa-döntő vagy barátságos mérkőzés, mindig teljes erőbedobással kell futballoznod – emelte ki Beckham, hozzátéve, nekik könnyű dolguk volt, hiszen Sir Alex Ferguson volt a menedzserük és rajta kívül is kiváló edzők voltak a stábban. 

A ma már sikeres üzletember, az Inter Miami tulajdonosa ezzel nem Eric ten Hag felelősségét akarja kiemelni, a holland trénert kiváló szakembernek tartja.

A Manchester City elleni FA-kupadöntő lehet a fordulat?

Beckham egykori csapattársa, a szintén United-legenda Gary Neville szerint a városi rivális Manchester City elleni FA-kupa-döntő május 25-én akár fordulatot is hozhat a klub életében.

A Ferguson-éra 1990-ben az FA-kupa megnyerésével kezdődött. Miért ne győzhetnénk le a Cityt idén is a fináléban?

– fogalmazta meg valamennyi MU-drukker vágyát a korábbi jobbhátvéd.

A háromrészes film első epizódját május 17-én vetítik le. A Premier League-ben jelenleg csupán nyolcadik és a Bajnokok Ligája-indulásról már lemaradt Manchester United jelenleg inkább a múltjából él.

A film hivatalos előzetese:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.