A Premier League-ben a nyár legnagyobb csereüzletére készülnek + videó

A szezon végén nagytakarítás jöhet a Manchester United csapatánál, amely a Premier League-ben csak a hetedik helyen áll a tabellán, és az idén társtulajdonosi szerepkörbe lépett Sir Jim Ratcliffe, az INEOS vezére ezzel érthetően nem elégedett. Jarrad Branthwaite érkezhet az Evertontól, Harry Maguire pedig oda távozhat.

2024. 05. 05. 14:53
Manchesteri tervek: Jarrad Branthwaite jöhet, Harry Maguire mehet
Manchesteri tervek: Jarrad Branthwaite jöhet, Harry Maguire mehet Forrás: X/Transfer News Live
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United csapatánál Erik ten Hag vezetőedző alatt is inog a kispad, és a játékosok zöme sem lehet biztos abban, hogy jövőre is számítanak rájuk. Csak Alejandro Garnacho, Rasmus Höjlund és Kobbie Mainoo az, akikhez feltétlenül ragaszkodik a klub, a többiek esetében minden ajánlatot fontolóra vesz. A teljesítménye miatt sokszor jó okkal bírált, de olykor kimondottan jól játszó Harry Maguire pedig cserealapot képezhet a legfrissebb hírek szerint.

MAGUIRE, Harry; SZOBOSZLAI Dominik
Harry Maguire a Liverpool, ellen. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

A 31 éves, 63-szoros válogatott védő 2019 óta az MU játékosa, de Manchesterben úgy gondolják, hogy helyette Jarrad Branthwaite sokkal jobb választás lenne. A 21 éves középhátvédet, az Everton játékosát Gareth Southgate szövetségi kapitány márciusban hívta be először a válogatott keretébe, de a nemzeti csapatban még nem lépett pályára. A brazilok (0-1) és a belgák elleni (2-2) felkészülési meccseken is a kispadon ült.  Maguire a brazilok ellen kezdett, a 67. percben lecserélték.

 

Branthwaite és Maguire helyet cserélhet 

Az Everton hetvenmillió fontot kérne Branthwaite-ért, a Daily Star értesülései szerint azonban az MU odaadná Maguire-t, és úgy kalkulálnak, hogy a csereüzletben húszmillió fontot beszámítanának érte. Ez lehetne a nyári átigazolás szezon legnagyobb csereüzlete a Premier League-ben. Ám ebbe még Maguire-nek is lesz beleszólása, mert élő szerződése van, és amikor a klubja legutóbb, tavaly nyáron meg kívánt volna szabadulni tőle, visszautasította, hogy a West Ham United játékosa legyen.

A Transfermarktnál Branthwaite piaci értéke harmincmillió euró, meredeken emelkedik, Maguire-é húszmillió euró, és csökken, volt hetvenmillió euró is.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.