idezojelek

Útmutató Csillag

Minap a hajdani Medgyessy-kabinet SZDSZ-es minisztere, Csillag István volt az inspekciós, ő kóstolgatta a kormányt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Bírom, amikor elhajtott, leszerepelt expolitikusok mondják meg, hogyan kellene helyesen országot vezetni, és mennyire rossz úton jár a hatalmat bitorló Orbán-rezsim. Minap a hajdani Medgyessy-kabinet SZDSZ-es minisztere, Csillag István volt az inspekciós, ő kóstolgatta a kormányt. Az autópálya-trükközéséről elhíresült szabad jómadár – akit annak idején maga a kormányfő is ki akart csapni a kabinetjéből (csak nem sikerült neki, sőt ebbe bukott bele) – a Klikk TV Heti egyenlegében arról beszélt, hogy az embereknek megélhetési problémáik vannak, sőt rettegnek, hogy mi lesz itt pár hónap elteltével: „A helyzet katasztrofális, de nem önmagában attól, amit mindennap érzékelünk. Hanem főként attól, hogy a kormánynak fogalma sincs, miért alakult ki ez a helyzet. Van-e és milyen jellegű beavatkozásra lehetőség.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Csillag Istvánról esik szó, nekem rendszerint az a tőle hallott SZDSZ-mantra jut eszembe, hogy „akkor javul az ország versenyképessége, ha csökken az állam”. Esetleg az a miniszteri indoklás, amely még a Szeged és Hódmezővásárhely közötti útszélesítés leállításakor hangzott el a szájából: „Nincs politikai haszon abban, ha Vásárhelynek kétszer két sávot építünk, itt hetvenszázaléknyian szavaznak a Fideszre.” Arra is emlékszem, amikor excellenciás uram 2004 táján nagy csinnadratta közepette hidat – sőt hidakat – készült emeltetni az Ipoly fölé, s e célból NDK-gyártmányú (!) szerkezeti elemeket vásárolt. Amelyekről aztán hamar kiderült, úgy használhatatlanok, ahogyan vannak, talán még a MÉH se venné át, ócskavas árban sem.

Ehhez képest Csillag István ma sem tétlen. Észt oszt, igét hirdet. Tenyérbe mászik.

Borítókép: Csillag István (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.