idezojelek

Humoristának is jó

A napokban Bodnár Zoltán, a DK pénzembere aggódott a magyar gazdaság állapotáért.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A napokban Bodnár Zoltán, a DK pénzembere aggódott a magyar gazdaság állapotáért. Kábé ugyanazt mondta, amit a többi sztárfanyalgó szokott: Orbán Viktornak és kormányának harangoztak. „Hiába történnek kormányzati intézkedések, költségvetési megszorítás, jegybanki kamatemelés, a jegybank sodródik a folyamatokkal, és halvány fogalma nincs arról, mit kellene csinálni” – nyilatkozta a Jelen.hu-nak a látnok. „Kártyavárként omlik össze az Orbán–Matolcsy-féle új magyar unortodox gazdaságpolitika felépítménye.” (Bár bevallja, nem tudja, mi történt az elmúlt hónapban, de semmi jót nem feltételez a kormányról, arra számít, hogy tovább fogy a devizatartalék, s hamarosan padlót fog a gazdaság.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyekben nagyon otthon van az apró emberke. Régi motoros. Az MSZMP pénzügyi szakértőjeként kezdett még az átkosban, majd bankárnak állt. Volt MNB-alelnök, dolgozott a CIB Banknál, a Konzumbanknál, a Malév igazgatóságnál. Az MSZP-kormányok alatt az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t „igazgatta”, értsd: odaadta fialtatni a pénzt Kulcsár Attila haramiának. A Gyurcsány-ámokfutás idején már az állami Eximbank élén találjuk, ahol sajátos módon támogatta a magyar vállalatok exportját – máig tart a nyomozás abban az ügyben, amelyben valami huszonhétmilliárd adóforintnak vertek az ülepére. (Esetleg ott kéne aggodalmaskodnia a mokány embernek – persze ez csak ötlet… Így, humoristaként is jól teljesít.)

Bodnár Pici a politikában is kipróbálta magát, 2014-ben a liberálisok főpolgármester-jelöltként fogott padlót – 2,1 százalékkal tök utolsó lett. Azóta is csak árnyéka önmagának, valamint Gyurcsányné árnyékkormányának, ahol pénzügyminiszteri árnyékszéket kapott.

Borítókép: Bodnár Zoltán (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.