idezojelek

Múzsákkal flörtöl

Mindannyian tudjuk, hogy a politikus Gyurcsány Ferenc mellett létezik egy hexameterben verselő, magasröptű, megríkatni akaró Gyurcsány Ferenc is.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 04. 25. 4:59

Mindannyian tudjuk, hogy a politikus Gyurcsány Ferenc mellett létezik egy hexameterben verselő, magasröptű, megríkatni akaró Gyurcsány Ferenc is. Zsengéiből kitetszik, szinte éhezi saját költészetét. Kivételes élmény, amikor az ifjúmunkás-mozgalomban edződött szárazabbik én (a politikus, pártvezér, vállalkozó, habzóborász, pápai gyerek és a többi) váratlanul szociálisan érzékeny poétává lesz, s látnokká magasztosulva próbálja meg keblére ölelni hallgatóságát.
Pechünkre minap is ez történt: „Rendre jelennek meg közvéleménykutatási adatok. / Ilyenek meg olyanok. / Az elég világos, hogy a Fidesz lejtmenetben van. […] Fáradt kormány sodródik a semmibe. / Orbán kormánya. / A Fidesz kormánya.”
 

Mint látható, továbbra sincs javulás a költő és hadvezér állapotában. 

(Pszichiáterek szerint a jelentkező kettős küldetéstudat – nemzetvezetői ambíció, parnasszusi vágyak – pontosan illeszkedik a sérült elme rohamos hanyatlásába.) Miközben az ápolt továbbra is megkerülhetetlen tényezőnek érzi magát, rendületlenül versel és őrködik felettünk. Ha kérünk belőle, ha nem.
A kacifántos ember nem mondja ki, csupán sugallja, hogy a fentebb fölvázolt orbáni slamasztikából kizárólag ő, túlbérmálkozott Láriferi és felekezete tudná kihúzni a nemzetet. Prózában írt javallata így hangzik: 

A most közelgő választásokon mondjanak nemet erre a kormányra, és mondjanak igent egy újra álmodni is tudó, közös álmait elérni képes országra! Egy olyan vezetésre, amely így szolgálja a hazát. Szavazzanak a szociáldemokrata–zöld listára!

Nem ez az ember lövetett fegyvertelen magyarokra 2006 őszén?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.