idezojelek

Bábuk, hasbeszélők

A balliberális 444 munkatársa meglehetősen lefitymálóan tudósított a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program megnyitójáról.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Minden valamirevaló médium beszámolt a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program szombati megnyitójáról. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen mostantól háromszáz napon át Veszprém és a Bakony–Balaton régió Európa kulturális fővárosa. Többen Novák Katalin államfő beszédéből is idéztek: „Veszprém, Európa kulturális fővárosa a különöst és közöst jeleníti meg nemcsak történetében, hanem jelenében is: királynéi Európát hozták, a magyarok világát vitték Európa más országaiba.”

A 444.hu tudósítója, bizonyos Boros Juli sem akart lemaradni a hírversenyben: „A megnyitó dicséretesen rövid volt, alig egy óra. Ez a fajta mértékletesség külön öröm egy olyan országban, ahol minden állami vagy céges ünnepség agyzsibbasztóan hosszú, mert valamiért azt hiszik, csak akkor lesz jó.” Julinkat a megnyitó egyik fő attrakciója, a Gizella királynét megformáló nyolcméteres bábu fogta meg, mint írta, ettől hónapokig rémálmai lesznek. „Mint minden ember számára, aki eléggé fél a beszélő bábuktól, a hasbeszélőktől és a bohócoktól, ez igazi kilépőt ígér a komfortzónámból.”

Novák Katalintól ezúttal nem idézett a kollegina. Ami azért érdekes, mert négy évvel ezelőtt az akkor még államtitkári tisztet betöltő politikus asszony egyik (a veronai családok világkongresszusán elhangzott) beszédét a fürge hírnök már jóval az elhangzása előtt beharangozta. Sőt annyira előreszaladt, hogy azt is megelőlegezte, hogyan rea­gált a közönség: „Novák Katalin migránsozása még az olasz keresztény-konzervatívoknak is sok volt” – „tudósított” Boros Látnok Juli. A helyreigazítást már nem kapkodta el.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program megnyitó rendezvénye a veszprémi Szentháromság-téri nagyszínpadon (Fotó: Nagy Lajos/Veszprém Megyei Napló)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.