Tóth Vera, Pál István „Szalonna” és Csík János zenei találkozása

A klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét a középpontba állító új eseménysorozat indul az MVM támogatásával. Az MVM Classic&Club koncertjei a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit vonultatják fel. A sorozat klasszikus zenei hangversenyek mellett jazz, népzenei és könnyűzenei koncerteket kínál a zeneművészet szerelmeseinek, amelynek művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.

2024. 04. 30. 20:00
Tóth Vera, Csík János és Pál István Szalonna együtt lép színpadra.
Tóth Vera, Csík János és Pál István Szalonna együtt lép színpadra. Forrás: MOMkult
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első MVM Classic&Club eseményen Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő, Csík János Kossuth-díjas zenész, illetve Pál István „Szalonna” és Bandája mutat be egy egyedi produkciót 2024. június 6-án a MOMkult szabadtéri színpadán. Műsorvezető Seidl Dénes Junior Prima-díjas trombitaművész.

Az MVM Classic&Club koncertsorozatának művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.
Az MVM Classic&Club koncertsorozatának művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész (Fotó: Emmer László / Cziffra György-emlékkoncert sorozat)

A művészetben ritkán fordul elő statikus működésmód. 

Az előadók folyamatosan keresik az utat egymáshoz, a darabhoz, a szerzőkhöz.

Amikor nem dolgoznak, akkor is az agyuk egy része folyamatosan azon jár, milyen művészeti alkotással szolgálhatják a közösséget? A Zenei találkozások koncert megálmodói és előadói is ilyen emberek, ezért az MVM Classic&Club koncertsorozat nyitókoncertjén ennek az áldozatos munkának a gyümölcsét élvezhetjük. A koncepció duplán érinti a legbensőbb lelki húrjainkat: a minket körülvevő – észrevétlenül életünk részévé váló – slágerek a sok százéves népzenei hagyománnyal ötvözve egyszerre szólítják meg XXI. századi és ősi énünket.

Ez az este különleges alkalom a zenekar életében is, hiszen két kiváló muzsikussal találkozhatunk. Tóth Vera energikus muzsikája és dalai teszik a koncertet modern hangulatúvá, miközben Csík János mindig folklórba kapaszkodó muzsikus saját lelkének dallamaival ízesíti a koncertet. Megszólalnak magyar slágerek, autentikus népzene és népzenei feldolgozások is. Aki szeretik a jó hangulatú muzsikát, ott a helye!

– mondta a koncertről Pál István „Szalonna”.

A nyáresti szabadtéri koncerten a művészek túllépve megszokott műfaji határaikat – zenei tudásukat összeadva, még soha nem hallott, közös műsorral készülnek.

 A MOMkult szabadterén, akárcsak nyáron a kertben, plédeken ülve vagy egy pohár borral is élvezhetjük a koncert különleges atmoszféráját.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.