Megjelent a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára kiírt pályázat döntési listája

A kormány támogatja az értékalapú kulturális kínálat létrehozását. A szakmai kuratóriumok javaslata alapján a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezeteket támogató pályázat keretében Csák János kulturális és innovációs miniszter 122 előadó-művészeti szervezet támogatásáról döntött.

Forrás: KIM2024. 05. 01. 9:00
KIM pályázat
Tíz néptánccsoport lépett fel XXXVI. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon 2023. május 21-én Kaposváron. Fotó: Lang Róbert Forrás: Somogyi Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára kiírt pályázat támogatja kulturális értékeink megőrzését, széles körű megismertetését és átörökítését. A 830 millió forint keretösszegű felhívásra 2024-ben 188 pályázatot nyújtottak be, melyből 122 szervezet részesül támogatásban. A pályázatok elbírálását szakmai kuratóriumok végezték.

KIM pályázat
25. alkalommal rendezték meg a somosi gyermek-néptánctalálkozót a művelődési házban 2023. június 3-án Somoskőújfalun. Forrás: Nógrád Megyei Hírlap/Vendel Lajos

A felhívásra hat kategóriában jelentkezhettek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által nyilvántartásba vett, minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek: budapesti és vidéki színház- és táncművészeti szervezetek, továbbá szabadtéri és nemzetiségi színházak, budapesti és vidéki zeneművészeti szervezetek.

A miniszteri döntést követően a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő minden érintett, szabályosan regisztrált szervezetet értesít, és a döntéseket nyilvánosságra hozza a honlapján.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.