Kroos oktatott, Kane tűrte a provokációt, de a Bayern–Real iksz lett

Nem bírt egymással a Bayern München és a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén kedd este. Fordulatos találkozón 2-2 lett a végeredmény, Toni Kroos zseniális gólpasszal büntette volt csapatát, amire müncheni oldalról Leroy Sané válaszolt, majd egy-egy jogos tizenegyes alakította az eredményt. A párharc a madridi visszavágón dől el.

2024. 04. 30. 22:51
KANE, Harry; KROOS, Toni
München, 2024. április 30. Toni Kroos, a Real Madrid (j) és Harry Kane, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ, Bayern München-Real Madrid mérkõzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 30-án. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen a Bayern Münchenen volt a nagyobb nyomás a meccs előtt, és nemcsak azért, mert hazai pályán kezdte meg a párharcot a Real Madrid ellen, hanem legfőképpen azért, mert a Bajnokok Ligájával az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, hogy megmentse az idényét. A bajorok tizenegy idény után vesztették el az egyeduralmukat a Bundesligában, a Német Kupából egy harmadosztályú csapat ellen estek ki, így a BL maradt az utolsó mentsvár.

A müncheni bajokat csak tetézte a belső viszály, amit a klub még mindig befolyásos tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness szított azzal, hogy a fontos BL-elődöntő előtt kritizálta Thomas Tuchel vezetőedzőt. Aki pedig, tekintettel arra, hogy hamarosan, az idény végén úgyis feláll kispadról, szabadon visszaszólt. Mindezt a Bayern egyik legrutinosabb játékosa, plasztikusan kommentálta: „Nem érdekel a sz…r.”

JÚNIOR, Vinícius
lett a meccs embere, aki két gólt szerzett a Bayern München otthonában. Fotó: EPA/Matthias Schrader

Madridban ilyen zavaró közjátékok miatt senkinek sem főhetett a feje, a Real szinte már spanyol bajnok (öt fordulóval a vége előtt 11 pont az előnye az élen), a BL-negyeddöntőből pedig a legerősebb ellenfél, a címvédő Manchester City ellen jutott tovább.

 

mesteri kiszolgálása és a Real váratlan vezetése

Legutóbb a Bayern is angol sztárcsapatot búcsúztatott, és az Arsenal elleni formájában kezdte a meccset, nagy fölényben játszott, tűz alá vette a kaput, agresszívan letámadott. Negyedóra után kicsit alábbhagyott a müncheni dominancia, ám még így is a meglepetés erejével hatott, hogy a 24. percben a Real Madrid szerezte meg a vezetést. Kellett ehhez 52 másodperc alatt 19 passz, a végén az egykori bayernes Toni Kroos mesteri meglátása és kiszolgálása, amivel ziccerbe hozta Vinícius Júniort, neki meg nem szokása hibázni –  ez volt a 30. gól a BL-ben, amiben a brazil közreműködött a 2021–2022-es idény óta, ami az említett időszakban a legmagasabb szám.

Hogy mennyire volt váratlan a Real vezető gólja? Az egy dolog, hogy a találat a spanyolok első lövéséből született a meccsen, de először is értek labdához a müncheni tizenhatoson belül.

Szünet után könnyen megduplázhatta volna az előnyét a Real, de Kroos veszélyes lövését Manuel Neuer bravúrral védte. Ezek után legalább olyan váratlan volt a Bayern gyors fordítása, mint az, hogy az első félidőben hátrányba került. Az 53. percben Leroy Sané használta ki, hogy egy kis levegőhöz jutott, és a tizenhatos jobb sarkáról nagy erővel a rövid alsóba lőtt. Ezzel még csak 1-1 volt, de az 56. percben Jamal Musiala már tizenegyest harcolt ki a bajoroknak, a büntetőt pedig higgadtan értékesítette.

 

hiába provokálta Harry Kane-t

Pedig a Real angol sztárja, Jude Bellingham mindent megtett, hogy kizökkentse honfitársát, a tizenegyes előtt odament dumálni Kane-nek, a játékvezetőnek kellett elzavarnia onnan.

A hátralévő időben a Realnak volt egy nagyobb helyzete, de passza után Vinícius ezúttal hibázott. Egy újabb tizenegyes hozta a következő fordulatot a meccsbe, Kim akasztotta Rodrygót, így a 83. percben Vinícius büntetőből szerezte meg a második gólját. Ezzel kialakult a 2-2-es végeredmény, ami után a jövő heti madridi visszavágóra teljesen nyílt maradt a döntőbe jutás kérdése.

 

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:

Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2-2 (0-1), gólszerzők: Sané (53.), Kane (57., 11-esből), illetve Vinícius (24., 83., a második 11-esből)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.