Megvan a bűnbak, szétszedik a Bayern sztárját a Real elleni iksz miatt

Thomas Tuchel előre megjósolta a Bayern München vesztét a Real Madrid ellen. Bár a 2-2-es döntetlennel még nem dőlt el semmi a Bajnokok Ligája keddi elődöntőjének első felvonásán, egy fokkal a Real érezheti magát magabiztosabbnak. A döntetlen madridi hőse Toni Kroos volt, akit győzködni kell, hogy folytassa a játékot, a müncheni bűnbak pedig Kim Min Dzse, akit szétszednek az interneten.

2024. 05. 01. 4:45
JÚNIOR, Vinícius; KIM, Mindzse
Vinícius Júnior, a Real Madrid (az elõtérben) és Kim Mindzse, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ, Bayern München-Real Madrid mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 30-án. A dél-koreai védő néha azt sem tudta, hol a labda. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási tempóban kezdte a meccset a Bayern München, a 24. percben mégis a Real Madrid szerezte meg a vezetést az Allianz Arénában, amely addig nemhogy kapura nem lőtt, de az ellenfél tizenhatosán belül labdába sem ért. S akkor idézzük fel, mit mondott Thomas Tuchel közvetlenül a meccs előtt: – Ha megnézzük a Real góljait, és visszatekerünk tíz másodpercet, nem látszik, hogy be fognak következni.

KANE, Harry; KROOS, Toni
és küzd a labdáért, előbbi gólt lőtt, utóbbi zseniális gólpasszt adott a Bayern–Real meccsen. Fotó: EPA/Szilágyi Anna

Tuchel ezzel gyakorlatilag megjósolta a Bayern vesztét, ugyanis vezető gólja előtt az ég világon semmi nem utalt arra, hogy a Real gólt szerezhet. Addig a királyi gárda semmit nem mutatott a meccsen, és a góllal véget érő támadás is lassan épült, 19 passz előzte meg a találatot. A kulcsfigura pedig Toni Kroos volt, aki egyszer csak ritmust váltott, észrevett egy passzsávot, mutatta az utat Viníciusnak, majd tűpontosan elé tette a labdát ziccerben.

– Az első gólunk Toni Kroos varázslatos passza után született – fogalmazott a Real sztárja, aki tizenegyest harcolt ki csapata második találata előtt. – Mindannyian győzködjük őt arról, hogy ne csak egy idényt vállaljon még, hanem még sokat. Ő egy zseniális tehetség, mestere a játéknak, akinek a megmozdulásait élmény nézni, és még inkább az vele futballozni.

 

Ancelotti is Kroos fantasztikus passzát dicsérte

A 34 éves Kroos szerződése jelen állás szerint az idény végén lejár a Reallal, egy évet hosszabbíthat, de az utóbbi időben valóban remek formának örvend a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt a németek klasszisa.

– Kroos segítségével kontrolláltuk a labdát, így a Bayern nem tudott nyomasztó labdabirtoklási fölénybe kerülni – dicsérte a német középpályást Carlo Ancelotti, a Real edzője is. – Voltak üres területek, számítottunk rá, hogy előre tolt védelemmel játszanak majd, így is tettek, amiből Toni és Vinícius előnyt kovácsoltak az első gólnál. Fantasztikus passz és befejezés volt.

A meccs emberének ugyanakkor a Real két gólt szerző brazilját, Vinícius Júniort választották meg, aki szoros visszavágóra számít Madridban a jövő héten: – Egy ilyen eredmény után tiszta fejjel kell gondolkodnunk, elégedettek lehetünk a helyzetünkkel, és a lehető legtöbbet kell pihennünk a visszavágóra.

 

A Bayern bűnbakja és a koreai Backstreet Boys

Ha Kroos volt a madridiak hőse, akkor Münchenben bűnbak van: Kim Min Dzse. A dél-koreai védő hibázott a Real mindkét gólja előtt. Az első találatnál rossz ütemben lépett ki, ezt használta ki Kroos a zseniális passzával, a másodiknál pedig ő akasztotta Rodrygót büntetőt érően.

– Fegyelmezetlen volt, ilyen helyzetben nem érhetsz hozzá a támadóhoz – marasztalta el Kimet a Real és a Liverpool korábbi angol sztárja, Steve McManaman. – Miért döntött úgy, hogy szerelni akar, hiszen ott volt mögötte Eric Dier is? A hibákat megbüntetik. Ezt az estét gyorsan el kell felejtenie Kimnek. Vajon mi játszódott le a fejében?

McManaman költői kérdésére az internet népe megadta a választ a koreai Backstreet Boys klipjével, valószínűleg erre gondolhatott a hibái közben, más magyarázat tényleg nincs:

 

 

Tuchel a visszavágós esélyekről: Fifti-fifti

Tuchel szerint nem változtak az esélyek, továbbra is ötven-ötven százalékra adja a két csapat sanszát a döntőbe jutásra. – Nagyon jól kezdtünk, már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, de aztán visszavettünk, amit nem értettem, nem ez volt a terv. A második félidő jobb volt, fordítottunk 2-1-re, és be kellett volna rúgnunk a harmadik gólt. Furcsán érzem magam, mert a Real két lehetőséget váltott két gólra. A helyzet egyértelmű: győznünk kell Madridban. Számomra továbbra is fifti-fifti az esély.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:

Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2-2 (0-1), gólszerzők: Sané (53.), Kane (57., 11-esből), illetve Vinícius (24., 83., a második 11-esből)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.