Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

Olaszországban adott interjút Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki elmondta, mi az egyetlen dolog, amiért elhagyná a nemzeti csapatot. Rossi a közelgő Európa-bajnoki ellenfeleinkről is beszélt, és szerinte az NB I-re nem tud eléggé támaszkodni, hiába lépett előre a nemzetközi ranglistán a magyar élvonal, valódi fejlődés nem történt.

2024. 05. 02. 15:25
ROSSI, Marco
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az olasz Sportellate nevű oldalnak nyilatkozott, és arra a kérdésre is felelt, hogy mi lenne az, amiért elhagyná a magyar válogatottat, amelyet 2018 óta sikerrel irányít. – Nem tervezem, hogy a közeljövőben váltok, mert nincs rá okom, de ha a jövőben bármikor el kell hagynom a magyar válogatottat, annak csakis pénzügyi oka lehet, más nem. Ezt nem azért mondom, mert nem vagyok elégedett a jelenlegi szerződésemmel, de mindenki számára világos, hogy más országokban vagy bajnokságokban sokkal magasabbak a fizetések – jelentette ki Rossi.

ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
kulcsjátékos Marco Rossi szerint. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szövetségi kapitány ugyanakkor hozzátette, nem gondolkodik a váltáson, szeptemberben hatvanéves lesz, a bizonytalanba már nem szeretne beleugrani. Ami biztos, hogy a nyáron az Európa-bajnokságon vezeti a magyar válogatottat, amely a házigazda Németország mellett Svájc és Skócia ellen játszik a csoportkörben.

– Minden bizonnyal egy nagyon erős Németországgal kell szembenéznünk – jósolta Rossi. – A legutóbbi barátságos mérkőzéseket is megnéztük márciusban, és azt kell hogy mondjam, lenyűgöztek minket, és figyelemre méltó támadófutballt mutattak be.

Marco Rossi szerint az NB I színvonala nem emelkedett

Rossi szerint a németek az Eb-győzelemre is esélyesek, Svájc és Skócia pedig nagyon kiegyenlítetté teszi a csoportunkat. – Egyrészt senki ellen nem mehetünk biztosra, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ez fordítva is igaz: senki más sem mehet biztosra, ha velünk találkozik – fogalmazott Rossi.

A szövetségi kapitány némi kritikát is mondott az NB I színvonalát illetően.

– A magyar bajnokság ma a 23. helyen áll Európában, néhány éve még hátrébb volt, de szerintem nagyobb volt a versenyképesség a bajnokságon belül – emelte ki. – Most az FTC könnyedén nyeri a bajnokságot, és az Európában elért eredményei miatt a magyar bajnokság feljebb lépett az UEFA ranglistáján. Általános színvonal-emelkedés azonban nem történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.