Orbán Viktor: Zöldenergia igen, zöld ideológia nem!

A miniszterelnök a Fidesz kongresszusán elmondott beszédében egyértelmű utat jelölt ki a magyar zöldpolitika kapcsán.

Forrás: Facebook2023. 11. 24. 7:51
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mi zöldpolitikánk nem ideológiai és nem pártalapon áll. Az álláspontunk: zöldenergia igen, zöld ideológia nem! – olvasható a Fidesz Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, amiben Orbán Viktornak a párt múlt szombati kongreszusát elmondott szavait idézték fel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a miniszterelnök a kongresszuson elmondta: Magyarország jövője a zöldenergia. Szerinte tíz év múlva Paks 2 befejezésével a nukleáris és a zöldenergia fogja kiadni az ország energiamixének döntő részét.

– Nekünk a nukleáris energia zöldenergiának számít, és vagyunk még néhányan így ezzel Európában. Tíz év múlva Paks 2-t befejezve a magyar gazdaság 52 százalék nukleáris, 39 százalék megújuló, döntően napenergiát állít majd elő. Óriási lépésekkel haladunk. A magyar villamosenergia-rendszert már összekötöttük szomszédainkkal, így tetszés szerint adhatjuk és vehetjük az energiát. Azonban még nem vagyunk az élvonalban 

– figyelmeztetett Orbán Viktor. 

Úgy ítélte meg, hogy a választóvonal az energia tárolása lesz. Felhívta a baloldali képviselők figyelmét, hogy a zöldenergiát tárolni kell, és a jövő nagy kérdése, hogy melyik gazdaság lesz erre képes. Hozzátette: Magyarország mind a három területen élen akar járni, ehhez azonban méretes beruházásokra van szükség.

Borítókép: Obán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.