Horn Gábor: az ellenzék elemi érdeke, hogy ez az ügy valahogy felszínen maradjon

A HírTV műsorában az elmúlt hetek gyermekvédelmi kérdései kerültek elő.

Forrás: HírTV2024. 02. 28. 21:53
Horn Gábor
Budapest, 2015. március 5. Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva címû konferenciáján a budapesti A38 Hajón 2015. március 5-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horn Gábor, a Republikon Intézet kuratóriumi elnöke és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a HírTV Napi Aktuális című műsorában az elmúlt hetek gyermekvédelmi kérdéseiről vitáztak.

Horn Gábor egyértelműen kijelentette, hogy szerinte a Fidesz nem pedofil és nem támogatja a pedofíliát, szerinte csupán egy „rendszerhiba” történt. Az elemző azt is hozzátette: nem gondolja azt, hogy Orbán Viktor tudott a kegyelmi döntésről és ő hagyta jóvá, ezért az ő felelősségét, ilyen értelemben kizárja. 

Miközben értem azt, hogy az ellenzék elemi érdeke, hogy ez az ügy valahogy felszínen maradjon

– mondta Horn Gábor.

Nagy Ervin kiemelte, hogy 2010-hez képest jelentősen több a felderített pedofil bűncselekmények száma, amiknek az elkövetői börtönbe kerülnek. A XXI. Század Intézet elemzője nem ért egyet a „rendszerhibával” mivel a kormány nagyon sokat megtett, amiben az ellenzék nem volt partner, nem szavazták meg a gyermekek védelmére irányuló döntéseket. 

Ezért gondolom azt, hogy most ez a pedofilozás – amit a parlamentben hallhattunk –, ez egy politikai haszonszerzés csupán.

– jelentette ki Nagy Ervin.

Borítókép: Horn Gábor (Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.