Orbán Viktor lefektette az összeurópai stratégiai terv alapjait + videó, galéria

Az Alapjogokért Központ szerint az európai választás jelentősége sokkal nagyobb, mint öt évvel ezelőtt.

2024. 03. 15. 13:44
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. március 15. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormányfő március 15-i ünnepi beszédében a nemzeti kormányzás sarokpontjait összeurópai stratégiai tervvé emelte – mutatott rá elemzésében az Alapjogokért Központ. Kiemelték:

a június 9-i EP-választás szuverenista erőinek ez az együttműködési keretét adhatja.

Az európai választás jelentősége sokkal nagyobb, mint öt évvel ezelőtt: Brüsszel a tagállami szabadság felszámolását, míg a magyar jobboldal a nemzeti egyetértési pontok örökös védelmét tűzte ki zászlajára – emlékeztettek. Felhívták a figyelmet, hogy az európai baloldal háborúpárti, illegális bevándorlást támogató, genderideológiát propagáló testtartása helyett

Orbán Viktor olyan programot hirdetett meg, amely a békéről, az Európai Egyesült Államokat elutasító nemzeti együttműködésről szól, és a gyermekek abszolút védelmét képviseli.

 

Az Alapjogokért Központ szerint az idei a magyar nemzeti stratégiaalkotás meghatározó éve lehet: a brüsszeli politikai intézményekben jobboldali erősödésre, Washingtonban béketeremtő győzelemre mutatkozik jó esély.

Ez a romboló liberális politika kisebbségbe szorulását, az európai és magyarországi baloldal bukását jelentheti

– hangsúlyozták. A politikai jobboldal egységbe rendeződése a miniszterelnök szerint megindult. Erről az európai és amerikai választásra készülők az idei CPAC Hungaryn is megbizonyosodhatnak majd – emlékeztettek.

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.