Nagyon nem gyűlnek az aláírások Márki-Zay pártjánál

Az aktivisták sem hiszik, hogy sikerülhet.

2024. 04. 24. 14:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állhat túl jól Márki-Zay Péter az EP-választáson való induláshoz szükséges ajánlások gyűjtésével, 

a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke kétségbeesetten kéri az aktivistákat, segítsenek, hogy a párt „össze tudja gyűjteni az induláshoz szükséges húúszezer ajánlását”.

 Ehhez, mint egy, lapunk által megismert körlevélben fogalmaz a baloldal egyszer már elbukott miniszterelnök-jelöltje, most minden segítő kézre nagy szükségük van.

– Arra kérjük és kérem mindannyiótokat, hogy segítsétek az ajánlásgyűjtésünket. Kérjük, jelentkezzetek a pultokhoz és a következő másfél hétben legalább napi egy-két óra gyűjtéssel járuljatok hozzá a párt indulásához a választásokon. Azok, akik valamilyen oknál fogva mégsem tudnak részt venni a szervezett gyűjtésben, kérjük, vegyétek fel a kapcsolatot a megyei koordinátorokkal és kérjetek tőlük íveket és legalább saját környezetetekben (család, barátok, szomszédok) gyűjtsétek össze az aláírásokat – fogalmaz Márki-Zay, aki arra kér minden tagot és aktivistát, hogy legalább 25 aláírással segítsenek. 

– 25 aláírást a családban, a barátok és a szomszédok között mindössze néhány óra alatt össze lehet gyűjteni, erre kérünk most benneteket 

– fogalmaz szinte könyörögve a mozgalom vezetője.

Hogy mindeddig hány ajánlást sikerült a pártnak összegyűjtenie, a levélből nem derül ki, ugyanakkor az beszédes, hogy Márki-Zay kéréséhez, miszerint a húszezer ajánlás megszerzéséhez minden ember adjon le 25 aláírást, mindössze 800 aktivistára, illetve tagra volna szüksége, amivel a Mindenki Magyarországa Néppárt, valamint a mozgalom szemlátomást nem rendelkezik.

Információink szerint az utcán „pultozók” közül is sokan elégedetlenek az eddigi eredményekkel. Van olyan, aki már negyedik alkalommal segít az MMM-nek, most úgy látja, hogy

 a kiadott szavazatszámot nem fogják elérni, lehet megközelíteni sem.

 Megítélése szerint „ilyen kevés aktivistája még soha sem volt és nem volt ilyen nehéz sem a gyűjtés”. 


Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.