Rablógyilkosok: vascsővel és késsel végezték ki a hatvanöt éves áldozatukat

A harminchat éves férfi és a tizenkilenc éves nő hamarosan bíróság elé áll.

2024. 04. 24. 9:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy 36 éves férfi és 19 éves barátnője ellen, akik tavaly januárban megölték ismerősüket, majd ellopták értékeit és autóját. A Zala Vármegyei Főügyészség felidézte: a többszörösen büntetett előéletű férfi és barátnője rokoni viszonyban álltak a 65 éves férfival, többször is jártak nála a Nagykanizsához közeli településen, Eszteregnyén.

A férfi azt feltételezte, hogy sok pénz lehet a kiszemelt áldozatuk bankszámláján, ezért előre megtervezték, hogyan fogják megszerezni az értékeit. A vádirat részletei szerint a páros férfi tagja a kiszemelt áldozat házához érve lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünet miatt a sértettet az udvarra csalja, míg a barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. 

Amikor a sértett kilépett az udvarra, támadója egy nyolcvan centiméteres fémcsővel fejbe ütötte, és a földön tovább ütlegelte. A már magatehetetlen áldozatukat a két elkövető közösen bevonszolta a házba, ahol a férfi egy konyhakéssel halálra szurkálta, miközben a nő értékek után kutatott a lakásban.

A két rablógyilkos végül az áldozat értékeivel, a garázsban parkoló autót használva menekült el. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.