Kitálalt a Momentum távozó elnökségi tagja + videó

Ilyés Márton szerint a Momentumnak be kellene állnia Vitézy Dávid mögé.

Forrás: ATV2024. 05. 09. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most minden közszereplőnek felelőssége van abban, hogy a városban elköteleződjön, és én magánszemélyként el tudok köteleződni, a Momentum lépéseire pedig nem tudok tovább várni – jelentette ki az ATV műsorában Ilyés Márton. A párt korábbi elnökségi tagja hangsúlyozta, 

magánszemélyként ő Vitézy Dávid mellett teszi le a voksát, akivel a megválasztása esetén együtt is tudna dolgozni a város fejlesztése érdekében. 

Ilyés Márton elmondta, tavaly decemberben mondott le a Momentum elnökségi tagságáról, azóta a háttérből figyeli a párt tevékenységét. Úgy fogalmazott, most olyan kulcskérdésekben kellene döntést hozni, mint például a budapesti választások, ahol fontos lenne ismerni a Momentum irányvonalát, fontos lenne tudnunk, hogy mi a párt Budapest-víziója, amit aztán az adott politikusok képviselhetnek.

Szerinte Budapest jelenleg világszerte egy elég egyedi helyzetben küszködik, nevezetesen azzal, hogy folyamatosan veszít a lakosságából, mert egyre több ember költözik ki az agglomerációba, ez pedig az infrastruktúrán és a munkaerőpiacon is megérződik. 

Arra a kérdésre, hogy erre nem ad-e választ a Momentum, határozott nemmel felelt. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a napokban jelentette be távozását Ilyés Márton gazdaságpolitikus, a párt korábbi elnökségi tagja. Indoklása szerint egyre nehezebben tudott azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával.

Szavai szerint nem érti a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, ezért képviselni sem tudja még a szűkebb környezetében sem, és a a kényszerpályákról való letérésre nem lát valódi esélyt. Mint írta, hitehagyott lett, de nem akar a Momentum irányvonalával szembemenő véleményt képviselni Momentum-tagként. 

Borítókép: Ilyés Márton (Forrás: YouTube/ATV Magyarország)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.