Brutális vihar söpört végig a horvát fővároson + videó

Apokaliptikus időjárásra és közlekedési káoszra ébredtek a zágrábiak.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdára jelezték előre a meteorológusok a legújabb hőhullám csúcspontját Horvátországban. A 37 fokos kánikulát azonban a reggeli-délelőtti órákban egy óriási vihar szakította félbe az Adria-parti állam fővárosában. 

A vihar Zágráb egyes részein mintegy 15 fát döntött ki. Az erős szél és a letört faágak miatt néhány vonalon fennakadások voltak a villamosforgalomban is − írja a Dnevnik.hr horvát hírportál.

A megijedt és bajba jutott lakosok folyamatosan hívták a tűzoltóságot. Az egyenruhásoknak rengeteg munkájuk volt a kármentésben. Egy, a Zágráb központjához közel lakó férfi az egyik helyi hírportálnak azt mondta, meglepetésként tört rájuk a vihar, nem számítottak rá.

Erős szélre és ajtócsapkodásra ébredtünk. Az előző napok hősége miatt minden ablak és erkélyajtó nyitva volt. Gyorsan mindent be kellett csukni, mert a felső emeleteken nagy károkat okozott a huzat

 – magyarázta a zágrábi férfi. Hozzátette azt is, hogy abban a pillanatban, amikor kilépett a saját teraszára, villám csapott az egyik közeli magas épületbe.

Először azt hittem, hogy a laktanya robbant fel, majd szikraeső hullott az épület tetejéről. Aztán egyértelmű volt számomra, hogy villám csapott az épületbe

 – emlékezett vissza a történtekre a helyi lakos.

A tűzoltók a reggeli órákban folyamatosan az érintett helyszíneken voltak. A lánglovagok egy óra leforgása alatt 11 fát távolítottak el az utakról. 

Két fővárosi utca kereszteződésénél például az erős szél miatt egy építkezést elválasztó kerítés is feldőlt, s az a sétálóutcára dőlt.

Egy járókelőnek emiatt orvosi segítséget kellett nyújtani – tájékoztatta a sajtót a zágrábi rendőrkapitányság.

Borítókép: Villámlás (Fotó: Pixabay, Oimheidi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.