Direkt törte össze repülőjét, börtön vár a videósra + videó

Trevor Jacob nézettségét akarta növelni azzal, hogy úgy csinált, repülőgépes balesetet szenvedett.

Forrás: BBC2023. 12. 05. 20:01
Trevor Jacob youtuber
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat hónap börtönre ítéltek egy youtubert, aki a nézettségért szándékosan lezuhant a repülőgépével, majd pedig hazudott erről az amerikai nyomozóknak.

2021 decemberében tette közzé a repülőgép-balesetről készült videót a most 30 éves Trevor Jacob, aki úgy csinált, mintha balesetet szenvedett volna, és a repülőből egy szelfibottal a kezében kiugrott, majd ejtőernyővel földet ért. Jelenleg a videó 4,4 milliós megtekintésnél jár.

Az egykori olimpikon snowboardos még az év elején bűnösnek vallotta magát szövetségi nyomozás akadályozásának szándékával elkövetett rongálás és annak eltitkolása bűntettében.

Az ügyészség szerint Jacob valószínűleg azért követte el ezt a bűncselekményt, hogy a közösségi médiában és a hírekben szerepeljen, ezzel pedig anyagi haszonra tegyen szert. Hozzátették, hogy 

mindazonáltal az ilyen »bátor« magatartás nem tolerálható.

Hogyan hajtotta végre a manővert?

2021 novemberében Jacob egyedül indult útnak a kaliforniai Santa Barbara repülőtérről a gépével, aminek a szárnyaira kamerákat rakott. Ezenkívül a videós már egy ejtőernyőt is viselt, valamint egy szelfibotot vitt magával.

Az ügyészség szerint a youtuber 

nem szándékozott elérni a célállomást, ehelyett azt tervezte, hogy repülés közben kiugrik a repülőgépéből, és videóra veszi, ahogy földre ereszkedik, és azt, ahogy a repülő lezuhan.

A gép a felszállás után 35 perccel a Los Padres Nemzeti Parkba zuhant.

Ezután december 23-án feltöltötte a YouTube-ra a „Lezuhantam a repülővel” című videóját, amit egy pénztárcacég támogatott – közölte az ügyész.

Voltak olyan nézők, akik szkeptikusan álltak az esethez, mondván, hogy miért volt Jacobon egyáltalán ejtőernyő az elejétől kezdve és meg sem próbálta megmenteni a gépet.

A férfitól az eset után elvették a pilótaengedélyét, amit azóta már visszakapott, ezt a legújabb videójában jelentett be, és azt is elmondta a 143 ezer követőjének, hogy börtönbe kell vonulnia.

Borítókép: Trevor Jacob youtuber (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.