Csaló próbálhatott hasznot húzni a moszkvai tragédiából

Pénzszerzésre próbálta felhasználni a moszkvai terrortámadást egy ökoaktivista. A nő hazugsággal jutott be a merénylet helyszínére, ahol fotókat készített, amikkel adományokat akart szerezni a követőitől.

Forrás: Lenta2024. 03. 29. 7:08
null
Krasznogorszk, 2024. március 28. Leróják kegyeletüket az áldozatok elõtt emberek a Moszkva melletti Krasznogorszk Crocus City Hall kulturális és üzletközpontjánál 2024. március 28-án. Március 22-én négy fegyveres betört a központ koncerttermébe és tüzet nyitott a közönségre, illetve gyújtogatott. 139 ember, köztük három gyermek életét vesztette. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov Fotó: Jurij Kocsetkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mentőkutya-vezetőnek hazudta magát egy ökoaktivista, hogy így jusson be a moszkvai merénylet helyszínére – írja a Lenta.ru orosz hírportál. A nőt beengedték az épületbe, ahol több fotót is készített.

Később ezekkel a fotókkal kért pénzt a követőitől, azt állítva, hogy alapítványa segíti a hatóságokat a katasztrófa helyszínén. A nőt korábban már megvádolták csalással.

Az RT orosz televíziós csatorna vezetője, Margarita Szimonjan egy interjúban elmondta, hogy kis híján ő is a koncertteremben, pontosabban az épületben található épületben volt a merénylet idején. Mint elmondta, Moszkvában több olyan nevű étterem van, mint ami a Crocus City Hallban található, és volt némi félreértés a találkozó szervezése során.

Csodával határos módon nem kerültem oda

– mondta Szimonjan.

Az egy héttel ezelőtti tragédiának a legfrissebb adatok szerint 143 halálos áldozata volt. 

Borítókép: Leróják kegyeletüket az áldozatok előtt emberek a Moszkva melletti Krasznogorszk Crocus City Hall kulturális és üzletközpontjánál 2024. március 28-án (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.