Diákokat szállító busz szenvedett balesetet Németországban

Lezártak egy húszkilométeres autópálya-szakaszt, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Forrás: MTI2024. 03. 29. 8:32
Coach crashes on the A44
Tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén, miután egy távolsági autóbusz balesetet szenvedett egy nyugat-németországi autópályán 2024. március 29-én. Fotó: Daniel Schröder Forrás: AFP/dpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint húsz ember megsérült, amikor egy hatvan utast szállító távolsági autóbusz balesetet szenvedett egy nyugat-németországi autópályán csütörtökön este. A busz Észak-Rajna–Vesztfália tartományban, az A44-es autópályán letért az úttestről, és az oldalára zuhant.

A rendőrség szóvivője szerint a busz egy warburgi szakközépiskola diákjait szállította, akik egy angliai kirándulásról tartottak hazafelé.

A rendőrség kezdetben 21 könnyű és egy súlyos sérültről számolt be. Később húsz könnyű sérültre és egy súlyos sérültre módosították a számot, és azt is közölték, hogy senki sincs életveszélyben. A busz vezetője a jelentések szerint nem sérült meg. A Düsseldorftól száz kilométerre keletre fekvő Werl város közelében történt baleset oka egyelőre tisztázatlan. A rendőrség csütörtökön késő este közölte, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben. Az A44-es autópálya egy húsz kilométeres szakaszát teljesen lezárták. A baleset helyszínére tűzoltókat és egy mentőhelikoptert vezényeltek.

 Mindez alig egy nappal azután történt, hogy a kelet-németországi Lipcse közelében négy ember meghalt egy buszbalesetben.

 

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a helyszínen, miután egy távolsági autóbusz balesetet szenvedett egy nyugat-németországi autópályán 2024. március 29-én (Fotó: AFP/dpa/Daniel Schröder)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.